غذاهای خیابانی خوشمزه در ژاپن (قسمت اول)

به گزارش وبلاگ ماریانا، غذای حاضری و خیابانی به عنوان بخشی از فرهنگ آشپزی هر کشور به علت قیمت مناسب و در دسترس بودن آن همواره مورد توجه گردشگران بوده است. در این مقاله خبرنگاران شما را با چند نمونه از غذاهای خیابانی مخصوص ژاپن آشنا خواهیم کرد.

غذاهای خیابانی خوشمزه در ژاپن (قسمت اول)

فرهنگ غذای خیابانی در ژاپن نسبت به سایر کشورهای آسیایی مانند تایلند و تایوان، کمتر رواج دارد. با اینکه بازارهای عادی شبانه در ژاپن نسبتاً غیر معمول هستند، فروشندگان غذاهای ژاپنی در صدها جشنواره که هر ساله در سراسر کشور برگزار می شوند، همراه با سایر فروشندگان هر شب و شهر به شهر به کنار خیابان ها می فرایند. در قسمت اول این مقاله شما را بعضی از این غذاها بیشتر آشنا خواهیم کرد.

تاکویاکی

تاکویاکی (Takoyaki) که ترجمه آن هشت پای پخته شده است، نامی مناسب برای این خوراک محبوب که از توپ های سرخ شده خمیر پر شده از هشت پا، پیازچه، زنجبیل و تکه های تمپورا است. تاکویاکی ترد توپی را معمولاً با پیازچه و برش های نازکی از ماهی، سس مایونز و سس مخصوص تاکویاکی، که مشابه سس ورچستر است، تزیین می نمایند. با اینکه وجود هشت پا کمی این خوراک را عجیب و غریب می نماید، اما فوق العاده خوشمزه و دلپذیر است. در خیابان های اوزاکا، جایی که منشأ اصلی تاکویاکی است، فروشندگان تاکویاکی بسیاری وجود دارد، اما می توان آن را تقریباً در تمام شهرهای ژاپن پیدا کرد.

کاره پان (نان کاری)

کاره پان (Kare Pan) نوعی اوکازو پان (Okazu Pan نامی که برای توصیف نان های پرشده با مواد غذایی مختلف و خوشمزه استفاده می گردد) است. کاره پان از خمیر کمی شیرین پخته و سرخ شده درست می گردد که درون آن، کاری خوش طعم ژاپنی استفاده می گردد. کاری ژاپنی بارنگی تیره و طعمی نسبتاً ملایم با سایر ادویه های کاری آسیایی فرق دارد. کاره پان با ظاهری ترد و عالی، برای یک میان وعده ژاپنی ویژه و خوشمزه درست می گردد.

کرپ

هرچند کرپ (Crêpes) یک غذای ژاپنی نیست، اما غذای خیابانی بسیار محبوبی است که معمولاً درون یک قیف سرو می گردد تا در حال حرکت راحت تر خورده گردد. کرپ های ژاپنی اغلب حاوی ترکیبات تازه ای مانند میوه های شیرین یا تخم مرغ های طعم دار هستند و معمولاً تردتر از مدل فرانسوی آن است. بسیاری از مواد تشکیل دهنده آن ترکیبات ژاپنی، مانند لوبیاهای آزوکی و خامه زده شده، یا مرغ با سس تری یاکی هست. کرپ ماریون در تاکشیتا دوری در هاراجوکو یکی از مکان های شناخته شده برای تجربه طعم این غذا در توکیو است.

گیوزا

منشأ اصلی گیوزا (Gyoza) چین است، جایی که آن را با نام جیائوزی (Jiaozi) می شناسند، اما در ژاپن هم بسیار محبوب است. این دامپلینگ های سرخ شده با مخلوطی از گوشت چرخ نموده، پیازچه، تره، سیر، زنجبیل، سس سویا و روغن کنجد پر می شوند. دامپلینگ ها معمولاً در دسته های شش تایی سرو می شوند و آن را همراه با سس مخصوصی که از سس سویا و سرکه درست شده، میل می نمایند. می توانید آن را در فروشگاه های ایزاکایا و رامن پیدا کنید، اما در بازارهای خیابانی و جشنواره ها هم مکرراً یافت می گردد.

کوروکه

کوروکه (Korokke) مشابه کرپ، غذایی ژاپنی برگرفته از آشپزی فرانسوی است، که از سیب زمینی له شده و سس خامه که با پودر نان پوشانده و سرخ شده درست می گردد. کوروکه از کروکت های فرانسوی الهام گرفته شده است. این غذای چرب و لذیذ را می توان با مواد غذایی مختلفی که مختص منطقه ها خاص کشور است، چاشنی داد. فروشندگان خیابانی هنگام فروش کوروکه، آن را درون کاغذ می پیچند تا نگه داشتن و خوردن آن راحت تر گردد.

یاکی توموروکوشی

چیزی که باعث تعجب بیشتر بازدیدنمایندگان خارجی می گردد، ذرت (توموروکوشی در ژاپنی) است که غالباً در ژاپن آن را درون پیتزا، نان و پاستا می ریزند. هنگام فصل ذرت، فروش ذرت کباب شده به وسیله فروشندگان خیابانی در جشنواره ها به کرات دیده می گردد. ابتدا ذرت را آب پز نموده و بعد آن را با خمیر سویا کباب می نمایند تا طعم دلپذیری به آن بدهد. به ذرت کبابی با کره و سس سویا چاشنی می دهند. یاکی توموروکوشی (Yaki Tomorokoshi) معمولاً در هوکایدو، منطقه ای که بیشتر ذرت های ژاپنی در آن رشد می نمایند، یافت می گردد؛ اما می توانید در تمام کشور هم آن را تهیه کنید.

شیویاکی

شیویاکی (Shioyaki) یک میان وعده بسیار ساده است و در عین حال طعم فوق العاده ای دارد و در واقع ماهی پخته شده ای است که بر روی سیخ های چوبی سرو می گردد. ماهی خال خالی (صبا) که سید آن در سواحل ژاپن رایج است، اغلب برای درست کردن این غذا استفاده می گردد. برای طعم دار کردن گوشت لایه ای این ماهی، آن را تنها با نمک چاشنی می زنند. در حالی که صبا شیویاکی (Saba Shioyaki) در جشنواره های خیابانی غالباً به صورت کبابی یافت می گردد، در واقع غذای مشابهی نیز به نام تای نو شیویاکی (Tai no shioyahi- ماهی سی بریم شور کبابی) وجود دارد که بخشی از جشن های سنتی سال نو است.

منبع: کجارو / theculturetrip.com

به "غذاهای خیابانی خوشمزه در ژاپن (قسمت اول)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای خیابانی خوشمزه در ژاپن (قسمت اول)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید