روغن های خوراکی؛ طعم دهنده هایی خارق العاده و پر مصرف

به گزارش وبلاگ ماریانا، مصرف روغن های خوراکی در دنیای آشپزی، امری بدیهی است. برای آشنایی بیشتر با این ماده خوراکی و چگونگی مصرف آن، همراه خبرنگاران همراه باشید.

روغن های خوراکی؛ طعم دهنده هایی خارق العاده و پر مصرف

آشپزی، یکی از معدود کارهایی است که انجام آن در بسیاری از موارد می تواند همچون مسکن یا دارویی قوی فکر آدمی را برای لحظاتی از درگیری ها و تنش های روزانه دور ساخته و اوقاتی دلنشین و ناب را برای تجربه کننده آن به ارمغان آورد. در این بین اگر فرد عاشق غذا پختن نیز باشد، لذتی بی نظیر را تجربه نموده و برای بخشیدن طعم و عطری خارق العاده به غذای خود، می تواند از چاشنی عشق نیز بهره برد. در این میان در کنار مواد اولیه ای که برای تهیه یک غذای سالم و خانگی مورد احتیاج است، لزوم وجود روغن خوراکی یا سرخ کردنی در صدر تمامی مواد مصرفی قرار خواهد گرفت. ماده ای که با تمام مضرات و ایرادهای وارد شده به مصرف آن، باز هم در سبد خانگی خانواده ها از جایگاه مهم و ارزشمندی برخوردار بوده و همیشه به عنوان اصلی ترین ماده اولیه مورد احتیاج بویژه در طبخ و تهیه غذاهای سرخ و گریل شده شناخته می گردد. غذاهای خوشمزه و پرطرفداری که به این راحتی ها نمی توان از آن ها گذشت.

روغن خوراکی؛ اصلی ترین ماده مصرفی در طبخ غذا

نمی توان به یقین ادعا کرد که تمامی روغن ها بد بوده و استفاده از آنها صحیح نیست. این ماده غذایی یکی از مهم ترین چاشنی ها و مواد اولیه لازم برای طبخ انواع غذا است که با بهره مندی از آن می توان طعم و عطری دلچسب و دوست داشتنی را به غذا و خوراک هدیه کرد. بعلاوه اضافه کردن روغن و چربی های خوراکی به غذاها باعث نرم و بهتر پخته شدن مواد مصرفی می گردد. اما نباید فراموش کرد که برای داشتن جسمی سالم بهتر است که این ماده را از برنامه غذایی روزانه خود حذف یا میزان مصرفی آن را کاهش داد.

نقطه دود روغن

نقطه دود، دما یا درجه حرارتی است که کمی پس از آن، روغن آغاز به دود کردن می نماید یا درواقع روغن شما هنوز نسوخته است. در حقیقت، در این لحظه حرارت روغن به حدی رسیده است که ممکن است بلافاصله بسوزد و بوی سوختگی تمام فضا را پر کند. ماهیتابه ای که برای سرخ کردن یا بریانی کردن غذا استفاده می گردد باید درجه حرارتش بالاتر از نقطه دود روغن باشد.

اگر فردی می خواهد گوشت یا هر ماده غذایی دیگر را بریانی کند تا حدی که تمامی آب خود را از دست دهد و به اصطلاح خشک گردد، بهتر است از روغن آووکادو (avocado، روغن میوه ای شبیه به گلابی که ارزش غذایی بالایی دارد) یا روغن آفتابگردان استفاده کند؛ اما اگر برای سرخ کردن مواد غذایی، مصرف روغن بادام زمینی و روغن کانولا (canola) بسیار مناسب خواهد بود.

چگونه از جذب روغن زیاد هنگام سرخ کردن جلوگیری کنیم

متاسفانه یکی از مسائل عدیده و بسیار زیان آور در مصرف غذاهای سرخ کردنی، جذب بیش از حد روغن هنگام سرخ کردن مواد غذایی است. برای جلوگیری از این عمل، کافی است ماهتیابه یا ظرف دلخواه را روی شعله کم قرار داده و روغن را به آن اضافه کنید. پس از داغ شدن روغن، گوشت یا ماده خود را درون ماهیتابه قرار داده و اجازه دهید که با شعله کم و به آرامی مواد درون روغن سرخ گردد. در این روش، روغن کم تری به خورد ماده غذایی خواهد رفت. بعلاوه بلافاصله پس از سرخ شدن غذا، آن را از ماهیتابه خارج نموده و اجازه ندهید که تا سرد شدن درون آن باقی بماند. چرا که با این روش، باز هم از جذب زیاد روغن به وسیله غذا جلوگیری می گردد.

برترین روغن ها برای طبخ

1. روغن مخصوص سرخ کردن مواد در دمای بالا

همانگونه که می دانید استفاده از روغن های خوراکی برای طبخ انواع غذاها، لازم و لازم است. اما از آنجا که حفظ سلامت بدن نیز از اهمیت بالایی برخوردار است، بهتر است در انتخاب نوع روغن مصرفی، احتیاط و دقت لازم اعمال گردد. کارشناسان صنعت تغذیه معتقدند که با توجه به سبک تهیه غذا، باید از روغن مخصوص آن استفاده کرد.

به عنوان مثال ایشان متذکر شدند که استفاده از روغن دانه های انگور، بادام زمینی و کانولا که از نقطه جوش بالایی برخوردار است، برای تهیه غذاهای سرخ شده و برشته شده بسیار مناسب است. بعلاوه می توان از این روغن ها برای تهیه انواع نان ها و شیرینی های خوشمزه مانند کماج نیز استفاده کرد. روغن دانه ماکادمیا نیز یکی دیگر از گزینه های مناسب برای سرخ کردن و برشته کردن مواد غذایی مانند انواع گوشت و سیب زمینی و ... است که دارای عطر و طعمی بی نظیر و فوق العاده است.

2. روغن مخصوص پخت و پز

برای طبخ و آماده سازی بعضی از غذاها مانند انواع خوراک ها، سوپ ها، سس، چاشنی های طعم دهنده غذا و ... استفاده از روغن های سبک مناسب تر است. به عنوان نمونه می توان از روغن ذرت، شاهدانه، کدو تنبل، سویا، کنجد و روغن گردو استفاده کرد.

روغن مخصوص سالاد

در بسیاری از رژیم های غذایی، برای تهیه سالاد با طعم و عطری بهتر، از روغن های خوراکی استفاده می گردد. روغن هایی که در طعم های مختلف تهیه شده و همچون چاشنی مطبوع و دلپسند به خوشمزه تر شدن سالاد، یاری می نماید. انواع روغن های خوراکی که از میوه های مختلف، گردو، کنجد، آووکادو و فندق بدست می آید، از جمله چاشنی هایی است که مورد استفاده قرار می گیرد. 3 پیمانه روغن دلخواه (می توان از هر نوع روغن طعم دار مانند گردو، نارگیل، آووکادو و ... استفاده کرد) و یک پیانه سرکه یا آب لیمو، میزانی نمک، فلفل، سیر یا موسیر را ترکیب نموده و مایع بدست آمده را درون ظرف شیشه ای ریخته و درب آن را با درپوش محکم ببندید. سپس برای مدتی ظرف حاوی مایع را تکان دهید تا روغن خوش عطر و خوشمزه ای حاصل گردد. این چاشنی لذیذ یکی از معروف ترین چاشنی های استفاده شده در سالاد است که جایگاه قابل توجهی در رژیم غذایی مردم سراسر جهان کسب نموده است.

امروزه مصرف روغن در برنامه غذایی بسیاری از خانواده ها بیش از حد مجاز است که باعث بروز مسائل جسمی فراوان از جمله انواع ناراحتی های قلبی و عروقی، بیماری های پوستی و حتی بیماری های روحی شده است. پرواضح است که برای داشتن جامعه ای سالم و پویا، به حد اقل رساندن مصرف این ماده خوراکی که در نهایت به حذف آن از سبد غذایی خانوار ختم گردد، لازم و لازم است.

منبع: کجارو / webmd.com

به "روغن های خوراکی؛ طعم دهنده هایی خارق العاده و پر مصرف" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روغن های خوراکی؛ طعم دهنده هایی خارق العاده و پر مصرف"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید