تخم مرغ آب پز، طرز تهیه تخم مرغ آب پز

به گزارش وبلاگ ماریانا، شاید وقتی در خصوص تخم مرغ آب پز حرف زده می گردد، همه فکر می کنیم که با یک کار راحت روبرو خواهیم شد و به سرعت می توانیم آن را آماده و میل کنیم. اما واقعاً این طور نیست. چرا که انواع روش های آب پز کردن تخم مرغ وجود دارد که برای درست کردن هر کدام باید نکات خاصی را در نظر گرفت. در صورت بی توجهی به این نکات، نتیجۀ کار رضایت بخش نخواهد بود. بنابراین اگر می خواهید انواع روش های آب پز کردن تخم مرغ را یاد بگیرید و نتیجۀ کارتان هم خوب باشد، در ادامه با آموزش آب پز کردن تخم مرغ با ما همراه باشید.

تخم مرغ آب پز، طرز تهیه تخم مرغ آب پز

طرز تهیه تخم مرغ آب پز

در زیر به طرز تهیه تخم مرغ آب پز به صورت به روش معمول می پردازیم. در این روش زرده به صورت کامل می پزد.

  1. هر تعداد تخم مرغ که مورد احتیاجتان است، ته قابلمه بچینید.
  2. درون قابلمه آب سرد بریزید. توجه کنید که سطح آب باید حدود 3 سانتیمتر بالاتر از تخم مرغ ها باشد.
  3. حرارت اجاق را زیاد نموده و قابلمه را روی آن بگذارید تا آب جوش بیاید.
  4. وقتی آب می خواهد به مرحلۀ جوش برسد، شعله را کم کنید تا آب از قل زدن بیفتد. سپس تخم مرغ ها را داخل قابلمه گذاشته و اجازه بدهید تا 10 دقیقه داخل آب بپزند. سپس اجاق را خاموش کنید.
  5. پس از اتمام زمان پخت، تخم مرغ ها را با انبر از داخل قابلمه برداشته و آنها را درون ظرفی که پر از آب یخ است بگذارید و حدود 10 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ ها خنک شوند.
  6. سپس به پوست تخم مرغ ضربه بزنید و آغاز کنید به جدا کردن پوست آن.

نکات

  • زمانی که تخم مرغ ها را ته قابلمه می چینید، حتماً باید سایز قابلمه را با توجه به تعداد تخم مرغ ها در نظر بگیرید. به هیچ وجه نباید تعداد زیادی تخم مرغ را درون یک قابلمۀ کوچک قرار دهید.
  • اگر به هنگام پوست کندن تخم مرغ، پوسته ای روی آن باقی ماند، تخم مرغ را زیر آب سرد بگیرید تا پوستۀ آن جدا گردد.
  • زمان آماده شدن تخم مرغ ها را، با توجه به نوع تخم مرغ آب پزی که در نظر دارید، تنظیم کنید. برای مثال تخم مرغ آب پز عسلی، نسبت به نوع معمولی آن، به زمان کمتری برای آب پز شدن احتیاج دارد.

آموزش آب پز کردن تخم مرغ عسلی

خیلی ها ترجیح می دهند زردۀ تخم مرغ ها شل باشد که در اصطلاح به آن تخم مرغ آب پز عسلی می گویند. در ادامه به آموزش آب پز کردن تخم مرغ به روش عسلی می پردازیم:

  1. در اینجا نیز مانند روش قبلی، قابلمه را در ظرف آب بریزید و نکات گفته شده را در نظر بگیرید.
  2. وقتی قابلمه را روی اجاق گذاشتید، حرارت را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. به محض اینکه قل خورد، حرارت را کم کنید.
  3. پس از اینکه آب جوش آمد، آغاز به تنظیم تایمر کنید. اگر تایمر را روی 5 دقیقه تنظیم کنید، زرده به صورت مایع و روان است. اگر روی 6 الی 7 دقیقه تنظیم کنید، زرده سفت می گردد. اگر تعداد تخم مرغ ها 3-4 عدد باشد، این زمان ها را کمی بیشتر در نظر بگیرید.
  4. اگر دوست دارید تخم مرغ عسلی شما خیلی خوب دربیاید، توصیه می کنیم بیشتر از 4 عدد تخم مرغ داخل قابلمه نگذارید.
  5. اگر چند قطره آب لیمو داخل آب بریزید، باعث می گردد پوست کندن تخم مرغ راحت تر باشد.
  6. بعد از تمام شدن زمان مورد نظر، تخم مرغ ها را به مدت 3 الی 60 ثانیه، زیر آب سرد بگیرید.

آموزش آب پز کردن تخم مرغ بدون پوست

ممکن خیلی از شما که در حال خواندن این مطلب هستید، از شنیدن عبارت تخم مرغ آب پز بدون پوست تعجب کنید و فکر کنید که روش پخت عجیب و غریبی دارد. اما اینطور نیست. طرز تهیۀ این تخم مرغ خیلی آسان تر از چیزی است که شما فکرش را می کنید. به تخم مرغ آب پز بدون پوست در اصطلاح جیبی یا بوچد اگز نیز می گویند. در ادامه قصد داریم روش درست کردن تخم مرغ بوچد اگز را آموزش دهیم.

مواد لازم

  • تخم مرغ : 3 عدد
  • سرکه: به ازای هر 4 لیوان یک قاشق غذاخوری
  • آب : 4 پیمانه

اگر می خواهید این تخم مرغ خوشمزه باشد، حتماً از تخم مرغ های تازه و باکیفیت بهره ببرید.

روش پخت

  • اندازهی آب داخل قابلمه بریزید. ارتفاع آب داخل قابلمه باید حدود 8 الی 10 سانتی متر باشد. چون باعث می گردد تخم مرغ جیبی شما در نهایت خوشمزه و فرم تر گردد. اجازه دهید تا آب جوش بیاید.
  • به محض اینکه آب جوش آمد، سرکه را به آن اضافه نموده و حرارت را کم کنید تا آب دیگر قل نزند.
  • تخم مرغ ها را داخل یک صافی با سوراخ های خیلی ریز بریزید. این باعث می گردد قسمت آبکی سفیدی جدا گردد.
  • حال تخم مرغ داخل صافی را به آرامی داخل یک کاسه بریزید. سپس به آرامی تخم مرغ را به آب اضافه کنید. دقت کنید آب در حال قل زدن نباشد. سرکه ای که قبلاً به آب اضافه کردیم باعث می گردد تا تخم مرغ داخل آب پخش نگردد.
  • سپس صبر کنید تا آب به مدت 3 دقیقه مانده و سفیدۀ تخم مرغ خود را بگیرد ولی زرده همچنان شل باشد.
  • در این مرحله تخم مرغ را از قابلمه خارج نموده و روی یک دستمال بگذارید تا آب اضافی آن گرفته گردد.
  • حالا تخم مرغ شما آمادۀ سرو است. اگر خواستید تخم مرغ را کمی دیرتر بخورید، حتماً آن را داخل آب یخ قرار دهید تا پخش نگردد.

روش های پخت سالم تخم مرغ آب پز

در این بخش قصد داریم به نکاتی در رابطه با آب پز کردن تخم مرغ اشاره کنیم که باعث می گردد تخم مرغ شما پس از پخت، سالم و خوشمزه گردد.

تخم مرغ را با آب جوش نپزید

تخم مرغ را هرگز نباید داخل آب در حال جوش بگذارید. بلکه باید ابتدا آب بجوشد و سپس حرارت را کم نموده و تخم مرغ ها را داخل آب قرار دهید. چرا که اگر تخم مرغ را داخل آب در حال قل زدن بگذارید، تکانه های شدیدی به تخم مرغ وارد می گردد که گاهی ممکن است حتی به شکستن تخم مرغ هم منجر شده و سفیده از پوست بیرون بزند.

بعلاوه ممکن است پروتئین داخل سفیدۀ تخم مرغ ماسیده گردد و سفیده حالت لاستیکی به خود بگیرد. چرا که این پروتئین ها ممکن است حتی در دمای 140 تا 190 درجۀ فارنهایت هم ماسیده شوند، چه برسد به حالت جوش، که دمای آب به 212 فارنهایت می رسد. پس حواستان باشد ابتدا آب بجوشد. سپس حرارت را کم کنید تا دمای آب نهایتاً به 180 درجه فارنهایت برسد و سپس تخم مرغ را داخل آب قرار دهید.

تخم مرغ را به مدت طولانی نپزید

چیزی که باید در طرز تهیه تخم مرغ آب پز مورد توجه قرار گیرد، این است که حداکثر زمان مورد احتیاج برای آب پز شدن آن 10 دقیقه است و در این مدت زرده کاملاً سفت می گردد. اگر هم می خواهید عسلی گردد که به زمانی کمتری احتیاج است. نکتۀ خیلی خیلی مهم این است که به محض تمام شدن مدت پخت، باید بلافاصله تخم مرغ را داخل آب سرد قرار دهید در غیر این صورت، گرم بودن آن باعث می گردد حتی اگر آن را از روی حرارت برداشته باشید هم تخم مرغ به پختن خود ادامه دهد.

پخت زیاد آن باعث می گردد دو حالت بد برای تخم مرغ ایجاد گردد. اول اینکه تخم مرغ بوی بسیار نامطبوعی به خود بگیرد که ناخوشایند است و دیگر اینکه باعث می گردد هاله زرد رنگی دور زردۀ تخم مرغ ایجاد گردد. بنابراین با توجه به اصول صحیح آب پز کردن تخم مرغ، می توانید از بروز این موارد جلوگیری کنید.

تخم مرغ را درست پوست بکنید

همواره وقتی حرف از تغذیۀ سالم می گردد، تازه بودن مواد غذایی در اولویت قرار می گیرد. اما در خصوص تخم مرغ عکس این قضیه صدق می نماید. موضوع از این قرار است که پوست تخم مرغ های قدیمی تر راحت از پوست تخم مرغ های تازه کنده می شوند. بنابراین بهتر است قبل از آب پز کردن تخم مرغ، از چند روز قبل آنها را داخل یخچال بگذارید تا کم کم PH آن زیاد گردد. این کار باعث می گردد که بعد از پخت، سفیده به پوست آن نچسبد و تخم مرغ پس از کندن پوست آن، صاف و یکدست گردد. روش دیگر برای راحت تر کنده شدن پوست تخم مرغ این است که به اندازه نصف قاشق چای خوری نمک، به هنگام آب پز شدن به آن اضافه کنید.

اما اگر تخم مرغ قدیمی تر ندارید و همه تخم مرغ های شما تازه هستند، در این صورت می توانید در حد خیلی ملایم به پوست تخم مرغ ضربه بزنید تا پوستش ترک کوچکی بردارد. نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که آسیبی به غشای داخل پوستۀ تخم مرغ وارد نگردد و فقط پوسته بیرونی آن ترک کوچکی بردارد. بنابراین برای ترک دادن آن می توانید از یک سنجاق کوچک استفاده نموده و ضربه بسیار آرامی را به قسمت پهن تر پوسته وارد کنید. این ترک باید فقط در حد 1 الی 2 میلی متر باشد نه بیشتر. سپس تخم مرغ را مثل همواره آب پز کنید.

ارزش غذایی تخم مرغ آب پز کامل

  • غنی از پروتئین
  • 5 گرم چربی
  • 180 میلی گرم کلسترول
  • 75 گرم آب
  • قند(در حد ناچیز)
  • کربوهیدرات
  • فاقد فیبر
  • ویتامین A ،D ،K ،B
  • فسفر
  • آهن
  • چربی
  • فولات
  • کلسیم
  • روی
  • سلنیوم
  • امگا 3 (زرده)

آیا تخم مرغ باعث چاقی می گردد؟

چربی ها و کربوهیدرات ها، نقش مهمی در افزایش وزن دارند. معمولاً در خصوص مصرف تخم مرغ این نگرانی برای افراد وجود دارد که آیا ممکن است باعث چاقی و یا افزایش چربی خون گردد یا نه؟

چربی تخم مرغ داخل زرده است و حدود 2 گرم این چربی، اشباع و حدود 3 گرم هم به صورت اشباع نشده است. بنابراین چون اندازه بیشتر این چربی از نوع اشباع نشده است، باعث ایجاد کلسترول بد برای 70 درصد افراد نمی گردد. اما اگر دچار ناراحتی هایی مثل کبد چرب یا چربی خون بالا هستید، بهتر است حتماً در این زمینه با پزشک خود مشورت کنید. چون ممکن است مصرف زردۀ تخم مرغ را برای شما محدود کند. ناگفته نماند که زرده سرشار از آهن و فسفر است.

پودر سفیدۀ تخم مرغ

اگر پزشک تشخیص داد که زردۀ تخم مرغ مصرف نکنید، بهتر است به جای اینکه تخم مرغ را آب پز کنید و زردۀ آن را نخورید، از پودر سفیدۀ تخم مرغ بهره ببرید. چرا که نوعی فرآوردۀ سرشار از انرژی و پروتئین است که مصرف آن به ورزشکاران و بدن سازان توصیه می گردد.

این پودر به صورت فرآوری شده در دسترس است. در ساخت این پودر به صورت 100 درصد از سفیدۀ تخم مرغ خالص استفاده می گردد. اندازه پروتئین آن هم در حدود 80 درصد و چربی هم در حدود یک گرم است.

سفیدۀ تخم مرغ را ابتدا با استفاده از روش های صنعتی خشک می نمایند. در این حین، یک مرحلۀ تخمیر روی سفیده انجام می گردد تا با گرفتن گلوگز، ماندگاری سفیده را بیشتر نمایند. پس از خشک کردن سفیده، روی آن مراحل پاستوریزاسیون انجام می گردد.

تخم مرغ آب پز یا نیمرو؟

از آنجایی که تخم مرغ آب پز باعث سیری طولانی مدت تری می گردد و بعلاوه باعث می گردد اشتها به خوردن شیرینی و غذاهای پرکاری در فرد کم گردد، بنابراین بهتر است برای صبحانه یا میان وعده آب پز کنید. تخم مرغ آب پز یک غذای عالی در رژیم کاهش وزن است.

با اینکه تخم مرغ کالری کمی دارد، اما اگر آن را نیمرو کنید، باید به آن روغن اضافه کنید. هر قاشق روغن هم در حدود 50 کالری دارد. بنابراین مصرف آن به صورت آب پز به نفع شما خواهد بود.

نتیجه گیری

در این متن راجع به طرز تهیه تخم مرغ آب پز، اعم از معمولی، عسلی و بدون پوست صحبت نموده و راهکارها و نکاتی برای هر چه بهتر شدن نتیجۀ کار بیان کردیم. سپس به ارزش غذایی تخم مرغ اشاره نموده و گفتیم که آیا زردۀ آن می تواند منجر به افزایش وزن گردد یا خیر؟ و چه کسانی نباید زرده را مصرف نمایند. در آخر هم گفتیم که مصرف تخم مرغ به صورت آب پز بهتر است یا نیمرو؟

منبع: اسنپ مارکت

به "تخم مرغ آب پز، طرز تهیه تخم مرغ آب پز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخم مرغ آب پز، طرز تهیه تخم مرغ آب پز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید