پنج روش آسان برای کاهش ضایعات در آشپزخانه

به گزارش وبلاگ ماریانا، تغییر چند عادت خانگی که چندان هم سخت نیست نه تنها به محیط زیست یاری می نماید بلکه در آخر می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های شما نیز بشود. با این راهکارهای آسان، کاهش ضایعات را از آشپزخانه خود آغاز کنید.

پنج روش آسان برای کاهش ضایعات در آشپزخانه

سبزیجات خود را زنده کنید

دفعه دیگر که مشغول دور ریختن سبزیجات خود بودید، به این فکر کنید که می توانید از میوه ها و سبزیجات خود دوباره بهره ببرید. برای انجام این کار تنها کافی است چند گلدان و ظرف داشته باشید تا هم از محصولات سالم بهره ببرید و هم در هزینه ها صرفه جویی. این کار را انجام دهید و با دوستان خود نیز به عنوان یک تجربه یادگیری مطرح کنید. البته که همه ضایعات قابل بازیافت نیستند اما در صورت امکان ضایعات غذایی خود را به کمپوست تبدیل کنید و یک کود عالی به گلدان هایتان هدیه دهید. در اینجا چند سبزیجات اصلی وجود دارد که می توانید در خانه خود پرورش دهید.

پیازچه

پیازچه یکی از سبزیجات ساده برای رشد مجدد است. دو سانتی متر بالاتر از ریشه را بریده و آن را به صورت ایستاده در یک ظرف آب قرار دهید. ظرف را در مکانی با نور کافی خورشید بگذارید و هفته ای یک بار آب آن را عوض کنید. زمانی که شاخه های سبز به نزدیک 10 سانتی متر رسید، زمان آن است که به خاک انتقال دهید. از این روش برای پرورش تره فرنگی نیز می توانید بهره ببرید.

کرفس

کرفس یکی دیگر از سبزیجات آسان برای فراوری مجدد است. پنج سانتی متر بالاتر از ریشه کرفس را برش بزنید و آن را در یک کاسه شیشه ای کم عمق با آب کافی قرار دهید تا حدود دو سه سانتی متر از ریشه در آب غوطه ور گردد. بعد از سر زدن چند برگ کوچک می توانید آن را در خاک قرار دهید.

پیازها

برای پرورش پیاز کافی است کف پیاز را در خاک قرار داده و بگذارید ریشه ها رشد نمایند. پس از رشد ریشه ها، قسمت زیرین پیاز قدیمی را برداشته و منتظر رشد پیاز تازه باشید.

ظروف پلاستیکی را از بین ببرید

اگرچه بیشتر ظروف پلاستیکی قابل بازیافت هستند اما ظروف سیلیکونی می توانند جایگزینی بهتر برای نگهداری مواد غذایی باشند. بر خلاف پلاستیک سفت و سخت، سیلیکون به مرور زمان نمی شکند، خشک نمی گردد و نمی پوسد- به این معنی که لازم نیست آن را به طور مرتب جایگزین کنید. علاوه بر اینکه بسیار سبک است و به خاطر انعطاف پذیری اش، فضای کمی را اشغال می نماید. ظروف سیلیکونی از پلاتین سیلیکون که خالص ترین درجه سیلیکون موجود است، ساخته می شوند و ظروفی ایمن برای فریزر، ماشین ظرفشویی و مایکروویو هستند.

بسته بندی های قابل استفاده مجدد را امتحان کنید

بسته بندی های رنگارنگ و به ظاهر زیبا، هر چه که باشند، یک پلاستیک یکبار مصرف هستند که برای محیط زیست مضرند. به جای این بسته های پلاستیکی، از بسته بندی های طبیعی بهره ببرید. کیسه های کاغذی، پنبه ای و بعضی بسته بندی های تهیه شده از موم عسل برترین جایگزین برای نوع پلاستیکی آن هستند.

شوینده های سبز را جایگزین کنید

بیشتر تمیزنماینده های خانگی پر از مواد شیمیایی هستند. بعضی از آنها برای انسان و محیط زیست مضر هستند علاوه بر اینکه هزینه زیادی نسبت به شوینده های سبز دارند. به جای استفاده از شوینده های شیمیایی، با چند ماده ساده خانگی، یک شوینده سبز آماده کنید. برای تهیه یک پاک نماینده چند منظوره، کافی است دو فنجان سرکه سفید را با دو لیوان آب مخلوط نموده و در یک بطری اسپری نگه دارید. اگر می خواهید عطر و بوی خوبی داشته باشد، چند قطره اسانس به آن اضافه کنید. این محلول یک لکه بر عالی فرش نیز محسوب می گردد. جالب است بدانید در حال حاضر بعضی از برندهای حامی محیط زیست از سرکه در ترکیبات شوینده های خود استفاده می نمایند.

با میکروپلاستیک ها کنار نیایید

آیا می دانید هر بار که اسفنج ظرفشویی خود را می شویید، مقداری میکروپلاستیک مضر برای محیط زیست از آن جدا و وارد جهت آب می گردد؟ به جای استفاده از اسفنج های پلاستیکی، اسفنج های نخ پنبه ای و دوستدار طبیعت را انتخاب کنید. این اسفنج ها قابلیت استفاده طولانی مدت دارند و به طبیعت آسیبی نمی زنند.

منبع: house beautiful

منبع: ایرنا زندگی

به "پنج روش آسان برای کاهش ضایعات در آشپزخانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنج روش آسان برای کاهش ضایعات در آشپزخانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید