طرز تهیه کیک باقلوا با شربت زعفرانی؛ کیک مجلسی مجذوب کننده!
به گزارش وبلاگ ماریانا، کیک باقلوا نوعی کیک شربتی و خوشمزه است که شاید بسیاری از افراد آن را امتحان نکرده باشند. این دسر از ترکیب کیک و باقلوا تشکیل شده که اگر به هر دو علاقه مند هستین مطمئنا به این دسر مجذوب کننده هم علاقه پیدا می کنید. کیک باقلوا کیکی لطیف و نرم است که با وجود شربت شیرین تر میشود. روی این کیک از یک لایه باقلوا تشکیل شده که ترد و بسیار خوشمزه است. وجود طعم دهنده هایی مثل هل و زعفران طعم فوق العاده ای به این کیک خوشمزه می دهند. این کیک برای مهمانی و دورهمی ها بسیار مناسب و عالی است و میتواند توجه هر کسی را به خود جلب کند.
با ما در وبلاگ ماریانا بلاگ همراه باشید با آموزش این کیک فوق العاده مجذوب کننده و زیبا!
تخم مرغ | 4 عدد |
شکر | یک پیمانه |
ماست | 3 قاشق سوپ خوری |
بکینگ پودر | یک قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چای خوری |
پودر هل | نصف قاشق مرباخوری |
آرد سفید قنادی | 2 پیمانه |
روغن مایع | نصف پیمانه |
گردو یا پسته (اختیاری) | به اندازه لازم |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 2 پیمانه |
آبلیمو | 1 قاشق مربا خوری |
زعفران حل شده | 2 قاشق غذا خوری |
خمیر یوفکای مخصوص باقلوا | 10 الی 12 عدد حدودا |
مخلوط کره و روغن مایع | 10 قاشق سوپ خوری |
گردو | نصف پیمانه |
1- اول شربت رو تهیه میکنیم. برای این کار شکر و آب رو داخل قابلمه کوچکی میریزیم و روی حرارت میانه قرار میدیم تا به جوش بیاد و شکر حل بشه.
بعد حرارت رو کم می کنیم و اجازه میدیم کمی بجوشه.(هفت دقیقه جوشیدن کافیه)
در آخر در صورت دلخواه کمی زعفران حل شده اضافه می کنیم و بعد آبلیمو یا جوهرلیمو اضافه میکنیم.
2- حرارت رو خاموش می کنیم و شربت رو کنار میذاریم تا خنک بشه.(در دمای محیط خنک بشه)
برای تهیه گل های رز باقلوایی اول اندازه مساوی از روغن مایع و کره آب شده به روش بن ماری رو مخلوط کنید.(من از پنج قاشق روغن مایع و پنج قاشق کره آب شده استفاده کردم)3- دو ورق از خمیر یوفکا رو بردارین و یکی از ورق ها رو روی صفحه کار قرار بدین و با قلمو از ترکیب روغن ها روی خمیر یوفکا بزنید تا سطح خمیر به روغن آغشته بشه.
بعد خمیر یوفکای دوم رو روی خمیر اول قرار بدین و مجددا با قلمو به روغن آغشته کنید.
4- بعد به دلخواه روی خمیر گردوی ریز خرد شده یا کوبیده شده بپاشین.
5- از قسمت طولی آغاز به چین دادن به خمیر کنید تا حالت پلیسه ای مانند پیدا کنه.
وقتی همه خمیر رو چین دادین با یک چاقو از وسط نصف کنید و هر قسمت رو از ابتدا آغاز به پیچیدن و رول کردن تا سرانجام کنید تا حالت گل رز پیدا کنه.6- همه گل های باقلوا رو به همین ترتیب آماده کنید و گل های آماده شده رو داخل نایلون فریزر یا سفره یکبار مصرف قرار بدین تا هوا نخورن و خشک نشن.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع کیک
در حین درست کردن گل ها حتما روی مابقی خمیرهای باقلوا رو با یک پارچه نم دار بپوشونید تا خشک نشن.
بهتره در این مرحله سرعت عمل داشته باشین چون خمیر یوفکا زود خشک میشه.7- حالا نوبت آماده کردن مایه کیک هست ابتدا کف قالب مورد نظر رو با کاغذ روغنی بپوشونید.
من از قالب گرد ساده به قطر بیست و دو سانتی متر استفاده کردم.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کنافه پنیری
از هر قالب ساده یا قالب کمربندی میتونید بهره ببرید. قالب بیست و دو الی بیست و چهار سانت برای این کیک مناسبه.
بکینگ پودر رو به آرد سفید قنادی اضافه و کاملا مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کنار بذارین.8- تخم مرغ ها و شکر و وانیل رو داخل ظرفی بریزین و با دور تند همزن بزنید تا کاملا کرم رنگ و کشدار و حجیم بشه.
بعد به ترتیب ماست و روغن مایع رو اضافه کنید و با دور کند همزن در حد یکدست شدن مخلوط کنید.9- بعد پودر هل رو اضافه و مخلوط کنید.
10- در آخر مخلوط آرد رو در دو مرحله اضافه کنید و با لیسک به آرومی مخلوط کنید تا یکدست بشه.11- مایه کیک رو داخل قالب بریزین و با لیسک صاف کنید.
غلظت مایه این کیک از سایر کیک ها کمی بیشتر است. قالب رو سه بار به آرومی روی صفحه کار بکوبید و بعد به دلخواه روی کیک مغز پسته یا گردوی خرد شده بریزین.
استفاده از مغزیجات داخل کیک اختیاری هست و میتونید حذفش کنید.12- بعد گل های یوفکایی رو روی سطح کیک بچینید و سعی کنید جاهای خالی کوچک باقی مونده رو هم با گل های کوچیک تر پر کنید.
با قلمو از ترکیب کره و روغن مایع روی گل ها بزنید تا سطح گل ها آغشته به روغن بشه.13- قالب رو داخل فر از قبل گرم شده با دمای صد و هفتاد درجه سانتی گراد به مدت حدودی چهل و پنج دقیقه بپزین.
اگه فر شما برقی هست و همزمان حرارت از بالا و پایین روشن میشه وقتی روی باقلواها طلایی شد با یک سیخ چوبی کیک رو تست کنید و اگه تمیز بیرون اومد حرارت رو خاموش کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه باقلوای ترکی استانبولی
اما اگه فر شما گازی هست و تست کردین و کیک پخته بود اما روی کیک به خوبی طلایی نشده بود میتونید چند دقیقه گریل رو روشن کنید تا باقلواها رنگ بگیرن.
14- بعد از پخت، کیک رو از فر خارج کنید و دو دقیقه صبر کنید و بعد از شربت خنک روی کیک و باقلواها بریزین تا شربت همه جای کیک پخش بشه.
اجازه بدین شربت کاملا جذب کیک بشه بعد با یک چاقو کناره های کیک رو از قالب جدا کنید و کیک رو از قالب خارج کنید و کاغذ روغنی رو جدا کنید.
اجازه بدین کیک کاملا خنک بشه بعد روی اون رو به دلخواه با پسته خرد شده و گل محمدی تزئین کنید.
نکات تهیه کیک باقلوا:
- حین هم زدن تخم مرغ ها و شکر حتما چند بار هم زدن رو متوقف کنید و ظرف رو با لیسک دور گیری کنید تا ذرات پاشیده شده به دیواره های ظرف دوباره داخل مایه برگردن و هم بخورن. این ذرات اگه به صورت هم نخورده در کناره های ظرف باقی بمونن باعث ایجاد بوی زهم تخم مرغ در کیک میشن.
- برای عطر و طعم بهتر حتما از هل سبز تازه آسیاب شده بهره ببرید هل رو داخل آسیاب پودر کنید و بعد الک کنید و مورد استفاده قرار بدین.
- ماستی که داخل این کیک استفاده میشه حتما باید بدون آب باشه.
- در تهیه باقلوا بهتره از ترکیب روغن مایع و کره استفاده بشه و فقط از کره به تنهایی استفاده نکنید چون اضافه کردن روغن مایع از سوختن کره در دمای بالا جلوگیری می کنه.
- خمیر باقلوا یا همون خمیر یوفکا رو شب قبل از فریزر به یخچال انتقال بدین و روز پخت خمیر رو از یخچال خارج کنید و روی اون رو با دستمال تمیز نم دار بپوشونید تا در مجاورت هوا خشک نشه.
- حرارت بالا و زیاد جوشوندن شربت باعث شکرک زدن شربت باقلوا میشه بعلاوه ذرات پاشیده شده به دیواره قابلمه باعث ایجاد شکرک در شربت میشه.
- استفاده از مغزیجات در باقلوا و کیک کاملا اختیاریه و قابل حذف هستن.
- اضافه شدن شربت سرد به کیک داغ از خمیر شدن کیک جلوگیری میکنه و شربت به خوبی جذب کیک و باقلوا میشه.
امیدوارم از طرز تهیه کیک باقلوا خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.
منبع: اُکالا