طرز تهیه برشتوک شکلاتی، ویژه شب یلدا
به گزارش وبلاگ ماریانا، خبرنگارانـ برشتوک یکی از شیرینی های سنتی و محبوب ایرانی است که اصالت آن به شهر اصفهان بر می شود. پایه اصلی برشتوک آرد نخود تفت داده شده است. معمولاً برای تهیه برشتوک نیازی به استفاده از فر نیست و شما می توانید این شیرینی را به راحتی در منزل تهیه کرد. این شیرینی به علت داشتن آرد نخودچی طعم بسیار دلنشینی دارد.
به گزارش وبلاگ ماریانا، برشتوک شکلاتی یکی از انواع برشتوک است که از ترکیب آرد نخودچی، پودر قند و شکلات تهیه می گردد. برشتوک شکلاتی به شکل هندوانه شیرینی بسیار زیبایی است که برای پذیرایی در شب یلدا مناسب است. در این مطلب طرز تهیه برشتوک شکلاتی به شکل هندوانه با روشی بسیار آسان و بدون احتیاج به فر را همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه آن تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه برشتوک شکلاتی
آرد نخودچی: 1 لیوان
پودر قند: نصف لیوان
روغن: به اندازه لازم
کره: 75 گرم
شکلات تخته ای سفید (یا شکلات تخته ای صورتی): 150 گرم
رنگ خوراکی قرمز و سبز: به اندازه لازم
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به آرد نخودچی
برترین آرد نخودچی موجود در بازار آرد نخود گل دو آتشه است. هنگام خرید آرد نخودچی دقت کنید که خوب آسیاب شده باشد و ریزه های نخود در آرد پیدا نباشد. آرد نخودچی را از لوازم قنادی ها و یا فروشگاه های معتبر مواد غذایی تهیه کنید.
نکات مربوط به رنگ خوراکی
اگر به استفاده از رنگ های خوراکی بازاری تمایلی ندارید، می توانید از رنگ های خانگی و طبیعی بهره ببرید. مثلا برای تهیه رنگ قرمز از آب لبو و برای تهیه رنگ سبز از آب اسفناج بهره ببرید.
طرز تهیه برشتوک شکلاتی
برای تهیه این شیرینی به قالب سیلیکونی مخصوص تهیه شکلات احتیاج دارید. ابتدا شکلات را تکه تکه کنید و داخل یک کاسه پیرکس بریزید و کاسه را روی بخار کتری یا سماور درحال جوش بگذارید تا شکلات ذوب گردد. اگر از شکلات سفید استفاده می کنید، بعد از اینکه شکلات آب شد، چند قطره رنگ قرمز به آن اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ قرمز هندوانه ای گردد. اگر شکلات خیلی سفت بود، چند قطره روغن مایع به آن اضافه کنید. سپس شکلات را داخل هرکدام از قسمت های قالب بریزید. توجه داشته باشید که باید نصف هر قسمت از قالب با شکلات قرمز پر گردد. حالا قالب را به مدت 20 دقیقه داخل یخچال بگذارید تا شکلات ببندد.
در این فاصله آرد نخودچی را الک کنید و توی یک ماهی تابه بریزید. ماهی تابه را روی حرارت خیلی کم اجاق گاز قرار بدهید و مدام هم بزنید تا آرد نخودچی خوب تفت بخورد و بوی خامی نداشته باشد. توجه داشته باشید که آرد نخودچی خیلی زود می سوزد؛ بنابراین حرارت اجاق گاز باید خیلی کم باشد. بعد از اینکه حدود 5 دقیقه آرد نخودچی را تفت دادید، دوباره آرد را الک کنید و به داخل ماهی تابه برگردانید و چند دقیقه دیگر تفت بدهید. سپس کره را به آن اضافه کنید و باز هم آرد را هم بزنید تا کره کاملا آب گردد؛ سپس پودر قند را به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا پودر قند هم کاملا با آرد مخلوط گردد.
اگر آرد در این مرحله حالت گلوله ای داشت، اندازه کمی روغن مایع به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یک دست گردد. حالا اجاق گاز را خاموش کنید و چند قطره رنگ سبز خوراکی به آرد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا رنگ به خورد آرد برود؛ سپس آرد را داخل یک کاسه بریزید تا از حرارت بیفتد. زمانی که آرد هنوز سرد نشده است و کمی گرما دارد، قالب را از یخچال بیرون بیاورید و قسمت های خالی قالب را با آرد نخودچی پر کنید و با کف قاشق خوب فشار بدهید تا منسجم گردد. قالب را دوباره به یخچال برگردانید و صبر کنید چند ساعت بماند تا خودش را بگیرد. سپس به آرامی برشتوک ها را از قالب جدا کنید و داخل ظرف سرو بچینید. برای تزیین این برشتوک به شکل هندوانه می توانید شکلات کاکائویی آب شده را با یاری یک خلال دندان یا چوب کبریت روی سطح قرمز برشتوک به صورت تخم هندوانه بکشید. این شیرینی برای پذیرایی یلدا وتزیین میز یلدای شما گزینه بسیار مناسبی است. نوش جان
منبع: فرارو