مغز گیرنده های درد ندارد، چرا سردرد می گیریم؟
به گزارش وبلاگ ماریانا، بعضی از افراد فکر می نمایند که میگرن به علت فعال شدن اعصاب حسی ایجاد می گردد که پپتید ها یا سروتونین را آزاد می نمایند و باعث التهاب در عروق و پوشش های مغز می شوند و بعلاوه باعث گشاد شدن رگ های خونی می شوند.

همه ما در زندگی خود به کرات دچار مسئله ای به نام سردرد می شویم. در این میان مطالعات پژوهشگران نشان می دهد مغز فاقد گیرنده های درد است. حال این سوال مطرح می گردد که اگر مغز گیرنده های درد ندارد، چرا سردرد می گیرم؟
اگرچه ممکن است در هنگام میگرن یا سردرد های شدید احساس کنید مغز شما درد می نماید، اما در حقیقت این بافت های اطراف مغز هستند که به درد حساس هستند.
از نظر علمی، زمانی که محرک های ناخوشایند رشته های عصبی حسی به نام گیرنده های درد را فعال می نمایند، معمولاً درد را تجربه می کنیم. اگرچه ممکن است این مشکل مانند یک درد عمیق در مغز شما احساس گردد، اما قطعا شگفت زده می شوید که بدانید سردرد از خود مغز منشأ نمی گیرد.
ما می توانیم گیرنده های درد را در پوست، مفاصل و در بعضی از اندام های داخلی پیدا کنیم، اما عجیب است که در مغز هیچ گیرنده عصبی مرتبط با درد وجود ندارد بنابراین خود مغز دردی را احساس نمی نماید. این موضوع در جراحی مغز و اعصاب معین شده است و پزشکان دریافته اند که تحریک خود بافت مغز در بیمارانی که بیهوش نیستند، باعث درد نمی گردد.
مطالعات پژوهشگران نشان می دهد مغز فاقد گیرنده های درد است. حال این سوال مطرح می گردد که اگر مغز گیرنده های درد ندارد، چرا سردرد می گیرم؟
باید توجه داشت اگر چه مغز نمی تواند درد را درک کند، اما محیط اطراف آن مانند مننژ ها (پوشش مغز)، بافت های عصبی، رگ های خونی و عضلات گردن می توانند درد را درک نمایند. در این شرایط و پس از تحریک این بافت ها، یک گیرنده درد سیگنالی را به وسیله رشته های عصبی به سلول های عصبی مغز می فرستد که نشان می دهد بخشی از بدن درد می نماید.
از نظر پزشکی، انواع مختلفی از سردرد وجود دارد که تصور می گردد به دلایل مختلفی ایجاد می گردد. به عنوان مثال، سردرد تنشی ممکن است به دلیل سفت شدن عضلات گردن و پوست سر ایجاد گردد. بعلاوه گیرنده های درد در صورت، دهان و گلو وجود دارد، به همین خاطر است که مسائل در این نواحی ممکن است باعث سردرد گردد.
شرایط میگرن، اما فرق دارد. ما دلیل دقیق آن را نمی دانیم، اما تصور می گردد که میگرن نتیجه فعالیت غیر طبیعی مغز است که به طور موقت سیگنال های عصبی، مواد شیمیایی و رگ های خونی مغز را تحت تاثیر قرار می دهد.
بعضی از افراد فکر می نمایند که میگرن به دلیل فعال شدن اعصاب حسی ایجاد می گردد که پپتید ها یا سروتونین را آزاد می نمایند و باعث التهاب در عروق و پوشش های مغز می شوند و بعلاوه باعث گشاد شدن رگ های خونی می شوند.
استروژن نیز ممکن است در شکل گیری سردرد نقش داشته باشد، به همین خاطر است که بعضی از زنان در طول چرخه قاعدگی خود دچار میگرن می شوند. تریپتان ها، دارو هایی که میگرن را درمان می نمایند، با مسدود کردن گیرنده های سروتونین و انقباض عروق خونی عمل می نمایند.
منبع: سیناپرس
منبع: فرادید