درهم تنیدگی عاطفه و زبان، عامل موفقیت در شعر است
به گزارش وبلاگ ماریانا، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در خوزستان، فرحناز چولکی شاعر ومنتقد ادبی و کارشناس ادبی کانون پرورش فکری ایلام در شانزدهمین نشست مجازی انجمن شاعران نوجوان (آیینه های ناگهان) مراکز کانون پرورش فکری بچه ها و نوجوانان گتوند، شوش و شوشتر اعلام کرد: زمانی که سخن از درون مایه معنایی شعر به میان می آید، لاجرم دو عنصر مهم عاطفه و اندیشه مورد توجه قرار می گیرند، یک شعر بدون تجلی عاطفه بی معناست و می توان گفت اساسی ترین عامل پیدایش شعر عاطفه است.

وی عاطفه را شامل انتقال حالاتی مثل اندوه، شادی، خشم، یاس، عشق و غیره، در شعر دانسته و گفت: مخاطب بیشترین تأثیر را از این جنبه می گیرد، زیرا سرشت انسان خواستار شریک شدن سایرین در عواطف خویش است و برای رسیدن به این مقصود یک پل ارتباطی از جنس کلام ایجاد می نماید.
چولکی در ادامه با اشاره به اینکه احساس و عاطفه عامل اصلی جذب مخاطب هستند، بیان نمود: عاطفه یک عنصر معنوی است که در پشت صحنه شعر قرار گرفته و مابقی عناصر را به تکاپو وامی دارد، در واقع عاطفه یک رشته است که عناصر مختلف شعر را به هم متصل می نماید و در یک اثر پیروز می توانیم در هم تنیدگی عاطفه و زبان و تصویر را مشاهده کنیم.
این شاعر و منتقد ادبی اندیشه در شعر را برای هر گروه از مخاطبان سنی متفاوت دانست و گفت: افراد در سنین مختلف و با گرایش های متعدد، اندیشه های متفاوتی را در متن آثار خویش جلوه گر می سازند، گاهی اندیشه در شعر پررنگ و صریح است و گاهی مخاطب باید با تفکر دریافتش کند.
وی ادامه داد: اندیشه به نگرش و همسازی شاعر با پیرامون خویش، مربوط است و از آنجا که شاعران دارای خصایص متفاوت هستند، احساس و عواطف و اندیشه در بین آنان متغیر است.
کارشناس آفرینش های ادبی کانون استان ایلام از اندیشه و تفکر به اسم اجزای سازنده درون مایه شعر یاد کرد و شرح داد: تأثیرات عاطفی گذرا و مقطعی هستند اما اندیشه در فکر جاودانه می گردد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران