حداقل حقوق و مزایا به کارگران بازنشسته چقدر است؟
به گزارش وبلاگ ماریانا، حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، میمه و برخار از طرح سوال خود از صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره چرایی علت پرداخت حداقل حقوق و مزایا به کارگران بازنشسته، اطلاع داد.
به گزارش تسنیم، وی اضافه نمود: این سوال برای آنالیز تقدیم هیئت رئیسه شده و سپس برای آنالیز به کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شده است.
نماینده مردم شاهین شهر در مجلس گفت: طبق آیین نامه باید وزیر برای توضیح پیرامون محور های سوال در کمیسیون مربوطه حاضر شود که اگر پاسخ های وی قانع کننده بود سوال از دستورکار خارج و در غیر این صورت سوال جهت آنالیز در جلسه علنی به هیئت رئیسه مجلس ارجاع می شود.
خلاصه سؤال چرا راهکاری اتخاذ نمی شود تا کارگرانی که بدون اختیار در شرایط تعدیل نیرو آخر خدمت قرار می گیرند حقوق و مزایای شان نزولی نشود؟ تا در آسیب های مالی اجتماعی تا حدی در امان بمانند؟
توضیح سؤال:
کارگرانی که در سازمان ها، شرکت ها و بعضی مجموعه ها سالیان متمادی شاغل بوده و به واسطه شرایط شغلی در واحد هایی نظیر، نگهبانی خدمات و حتی پست های بالاتر مبلغ بالایی از حقوقشان بابت حق بیمه کسر و به حساب سازمان تأمین اجتماعی واریز شده به ناگاه در سال های انتهای خدمت به دلایلی از قبیل تعطیلی محل کار یا در قالب تعدیل نیرو از کار بیکار شده و پس از انتها فرصت دریافت بیمه بیکاری، پس از گذشت سی سال علیرغم پرداخت حق بیمه بالا با حداقل حقوق و مزایا بازنشسته شده اند؛ حال با مشکل معیشتی و .. روبرو و آسیب پذیر شده اند.
حال سوال این است:
1 چرا راهکاری اتخاذ نمی شود تا کارگرانی که بدون اختیار در شرایط تعدیل نیروی آخر خدمت قرار می گیرد حقوق و مزایایش به حداقل نرسد و در معرض آسیب مالی اجتماعی قرار نگیرند؟
2 چرا این قشر از کارگران در متناسب سازی نیز باید کمترین رقم افزایش شامل حالشان شود؟ چرا در پایه سنوات بازنشستگان تامین اجتماعی مبالغی مشخص میشود 5000 ریال برای هر سال سابقه بالای 20 سال) که هیچ تناسبی در اجرای عدالت افراد دارای حق بیمه 20 تا 35 سال ندارد؟
به چه علت تفاوت مستمری شخصی که 35 سال سابقه پرداخت بیمه دارد با شخص 20 سال سابق نهایتا از سال دوم برقراری بازنشستگی ماهیانه 75000 ریال بابت پرداخت 15 سال حق بیمه بیشتر اختلاف مستمری دارد.
طبق ماده 207 آیین نامه داخلی مجلس هر نماینده می تواند راجع به مسائل داخلی و خارجی کشور از وزیر مسئول درباره وظایف او سؤال نماید. سؤال باید کتبی و صریح بوده و در فرم مخصوص که هیأت رئیسه تهیه می کند به وسیله نماینده تنظیم و به هیأت رئیسه تسلیم شود و هیأت رئیسه موظف است سؤال را فوری به کمیسیون تخصصی ذی ربط ارسال نماید.
منبع: فرارو