تاثیر رفاه بر انگیزه کارکنان

به گزارش وبلاگ ماریانا، رفاه کارکنان شامل خدمات، امکانات و مزایایی است که به وسیله کارفرما برای مزیت یا آسایش کارکنان ارائه می گردد. این کار به منظور ایجاد انگیزه در کارکنان انجام می گردد.

تاثیر رفاه بر انگیزه کارکنان

در بیشتر موارد، رفاه کارکنان به شکل مالی انجام می گیرد، اما همیشه به این شکل نیست؛ مسکن، بیمه درمانی، یاری هزینه ها، حمل ونقل و تهیه مواد غذایی از سایر موارد رفاهی کارکنان هستند. بعلاوه کارفرما می تواند با رصد شرایط کارکرد کارکنان، رفاه آن ها را تامین کند.

واضح است که انگیزه ترکیبی پیچیده از عوامل مختلف است و نمی توان نیروی کار را به عنوان یک گروه همگن درک کرد. بیشتر شرکت ها، برای دستیابی به هدف خود به تعهد، توانایی و ظرفیت کارکنان وابسته هستند. اگر شرکت بخواهد کار تیمی را نهادینه کند و به اهداف غایی خود برسد، باید انگیزه کلیه کارکنان، نه فقط مدیران و رهبران، را درک کند.

یوگا در محل کار و ماساژ های رایگان اخیرا مورد توجه قرار گرفته اند. آیا این ها فقط شیرین کاری های دیوانه وار برای جلب توجه سایر شرکت ها هستند یا مزایای ملموسی در محل کار محسوب می شوند؟ فقط کارفرمایانی که این گونه پیشنهاد ها را ارائه می دهند و کارکنانی که با این پیشنهاد ها روبرو می شوند، می توانند به این سوال پاسخ دهند. آنچه می دانیم این است که رفاه کارکنان بر انگیزه کاری آنان تاثیر می گذارد و اگر این مزایا باعث بهبود رفاه کارکنان گردد، شرکت هایی که این گونه پیشنهاد ها را می دهند، احتمالا نیروی کار باانگیزه و اثربخشی را خواهند داشت.

رفاه کارکنان هزینه های شرکت را افزایش می دهد، اما اگر این کار به درستی انجام گردد، مزایای زیادی برای کارفرما و کارکنان خواهد داشت. طبق اصول رفاه کارکنان، اگر کارمندی احساس کند که مدیریت نگران او است و از او به عنوان یک شخص و نه فقط به عنوان یک کارمند مراقبت می نماید، تعهد بیشتری به شرکت خواهد داشت. در حالی که فعالیت های رفاهی، یکنواختی کار را می شنمایند و از نظر مالی نیز به کارکنان یاری می نمایند.

کارمندی که احساس قدردانی می نماید، رضایت و بهره وری بیشتری خواهد داشت که نه تنها منجر به اثربخشی فعالیت های شرکت می گردد، رضایت مشتریان و سودآوری برای شرکت نیز در پی خواهد داشت. یک کارمند راضی در پی سایر فرصت های شغلی نخواهد رفت و از این رو شرکت می تواند برترین استعداد ها را حفظ کند.

در طول اشتغال، مزایای ارائه شده معین می نمایند که آیا یک کارمند متعهد به یک شرکت است یا نه. به همین ترتیب، رفاه خوب، شرکت را قادر می سازد تا برای جذب و نگهداشت پرسنل خوب و با انگیزه، با سایر شرکت ها رقابت مطلوبی داشته باشد. کارکنان مهم ترین منبع برای رسیدن به اهداف هر شرکت هستند.

بر این اساس، کارکنان در همه موسسات یا شرکت ها باید به وسیله طرح های رفاهی، انگیزه پیدا نمایند تا به انجام وظایف قانونی خود ادامه دهند. انتظار می رود که طرح های رفاهی باید به مقدار کافی برای کارکنان و کارگران مشهود باشند تا آنان انگیزه دستیابی به حدبیشتر بهره وری را کسب نمایند.

وجود یا نبود امکانات رفاهی برای کارکنان در شرکت، به شدت با اثربخش بودن فعالیت های روزانه در شرکت مرتبط است، به گونه ای که یکی از عوامل مهم در تحقق اهداف کلان شرکت به شمار میرود. یک محیط شرکتی که شرایط رفاهی مناسبی دارد، به کارکنان شرکت اجازه می دهد در محیطی کار نمایند که از نظر جسمی، ذهنی و عاطفی در سلامت باشند و در بیان نظرات خود آزادی داشته باشند. فضایی که جو احترام و امنیت شغلی در آن توسعه می یابد و کارکنان فرصت دارند مجموعه مهارت های خود را توسعه دهند و پتانسیل های شخصی و شغلی خود را رشد دهند، محیط مستعدی برای تحقق اهداف شرکت است.

محصول مطلوب ایجاد یک محیط رفاهی خوب برای کارکنان، نیروی انسانی متعهد، سالم و با انگیزه است که با احساس قدردانی و شناخته شدن در محل کار تلفیق خواهد شد و کارکنان برای رسیدن به اهداف شرکت، کوشش زیادی خواهند کرد.

در شرکتی که کارکنان از نظر عملکرد خود، ارزشمند و قابل توجه هستند و به طور مداوم با گفتار و کردار به آن ها گفته می گردد که آن ها سرمایه های شرکت هستند و همیشه مدیریت از همه لحاظ به فکر رفاه آنان است، آن ها با منظره و اهداف کلان شرکت همسو خواهند شد، زیرا احساس تعلق به هدفی بالاتر از خود را خواهند داشت. آن ها یک هدف مشترک دارند که باید برای آن کوشش نمایند؛ بنابراین روحیه و انگیزه کارکنان بالا خواهد بود و آنان برای یاری به تحقق اهداف شرکت، حدبیشتر کوشش خود را به کار خواهند گرفت؛ بنابراین ایجاد یک فضای رفاهی برای کارکنان می تواند افزایش وفاداری آنان را در پی داشته باشد.

این امر منجر به افزایش نرخ ماندگاری کارکنان، افزایش مشارکت، سلامت کاری، کاهش غیبت غیرموجه و سایر موارد مرتبط خواهد شد. شرکت هایی که از بی انگیزگی و بی کیفیت بودن کار کارکنان رنج می برند، معمولا فاقد جنبه های قابل توجهی در محیط رفاهی کارکنان هستند.

تعهد یک شرکت در زمینه رفاه کارکنان فقط به نفع کارکنان نیست، بلکه برای صاحبان شرکت نیز مفید است. اهداف استراتژیک شرکت، یعنی افزایش عایدی، ماندگاری بیشتر و جلوگیری از هزینه های اضافی استخدام مجدد و بازآموزی، بهبود رضایت مشتری، افزایش فراوری و نوآوری قابل توجه به علت بهبود سلامت کارکنان، منجر به کاهش هزینه های شرکت می گردد؛ بنابراین تعهد در امر رفاه کارکنان از بعد اخلاقی و مالی یک احتیاج مبرهن است و در نهایت به بقای شرکت یاری می نماید. اما باید همه جوانب فرهنگ رفاهی کارکنان در نظر گرفته گردد.

برای حفظ کارکنان باید سیاست های ثابتی وجود داشته باشد؛ این امر مستلزم آماده سازی سیاست ها، اجرای برنامه های آموزشی مختلف و ایجاد طرح های انگیزشی مختلف است. کارکنانی که در یک شرکت احساس امنیت می نمایند، با پشتیبانی سیاست های رفاهی ثابت، کمتر به فکر یافتن شغل دیگری هستند. کارمندی که از رفاه کامل برخوردار است فکرش کمتر درگیر امور متفرقه در محیط کار شده و بر کار خود متمرکز می گردد. موارد زیر نشان می دهند که رفاه بر انگیزه و آسودگی کارکنان تاثیر می گذارد:

تعادل زندگی کاری: احترام به وقت شخصی کارکنان یکی از مهم ترین راه هایی است که نشان دهنده سلامت و رفاه کارکنان است. روز هایی را برای تعطیلات کافی و لذت بردن از کار های شخصی فراهم کنید.

ارتباطات شخصی: ایجاد روابط سالم و معنادار به سلامت اجتماعی یاری می نماید. احساس ارتباط با همکاران باعث افزایش خوشحالی کارکنان، کاهش استرس و افزایش تعامل و وفاداری آنان می گردد. بعلاوه بهداشت و درمان نیز امر مهمی در سیاست های رفاهی یک شرکت است. ارائه بسته ای متشکل از مزایای جامع همراه با بیمه سلامت، دندان پزشکی، بینایی، خدمات پرستاری و...، گزینه ای معقول و قابل اجرا برای شرکت هاست.

منبع: دنیای اقتصاد

منبع: فرارو

به "تاثیر رفاه بر انگیزه کارکنان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر رفاه بر انگیزه کارکنان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید