تست حساسیت غذایی
به گزارش وبلاگ ماریانا، آلرژی غذایی وضعیتی جدی است زیرا بسیاری از افراد هر روزه علائم آلرژی غذایی را تجربه می نمایند. تست آلرژی غذایی در خانه ساده ترین روش جهت یافتن عامل حساسیت زا می باشد. در این مقاله اطلاعاتی در این رابطه ارائه شده است.

علائم آلرژی غذایی
درد معده، تهوع، استفراغ، احساس گرمای زیاد بدن، سر درد، نفخ شکم، افزایش ناراحتی های ناشی از نفخ، تحریک پذیری، عصبی شدن، اسهال، خستگی، بثورات پوستی، احساس تورم در لب ها، زبان، گلو و یا صورت، بروز مسائل تنفسی، آبریزش بینی و افت فشار خون.انواع آلرژی غذایی
براورد شده که حدود 8 درصد از بچه ها متعلق به گروه سنی 1 تا 4 سال به بعضی از انواع آلرژی های غذایی مبتلا هستند. در صورتی که یکی از والدین به بعضی انواع آلرژی غذایی مبتلا باشند، به احتمال زیاد کودک نیز از آلرژی رنج می برد، اما ممکن است لزوماً آلرژی والدین و کودک مشابه هم نباشد. در چنین مواردی، تست آلرژی غذایی در بچه ها باید به صورت داوطلبی انجام شود و والدین آنالیز نمایند که آیا کودک آن ها نیز مبتلا به آلرژی غذایی می باشد یا خیر. بعضی اقلام غذایی مانند بادام زمینی، کنجد، دانه های روغنی، تخم مرغ، ماهی، صدف، خشکبار، گندم، سویا، و دانه های دیگر بعضی از غذاهای آلرژی زا می باشند. مطالعات نشان می دهد که نوزادان و بچه هاِ دارای سیستم ایمنی ضعیف و یا سیستم گوارشی ضعیف و ناکارامد با احتمال بیشتری از آلرژی رنج می برند. شما باید اطلاعات بیشتری در رابطه با آلرژی به شیر، گندم و بادام زمینی داشته باشید، چون این مواد غذایی بیشترین اندازه آلرژی را در بچه ها ایجاد می نمایند.سیستم ایمنی بدن کودک انوع خاصی از آنتی بادی ها به نام ایمنوگلوبین E را هنگامی که یک نوع خاص از غذا مصرف می شود، توسعه می دهد. ایمنوگلوبین E منتظر مواجهه مجدد با آلرژن های غذایی مانده و به محض این که غذاهای آلرژی زای مربوطه مصرف شد، به مقابله با آن ها می پردازد. در این شرایط، بلافاصله هیستامین و دیگر مواد شیمیایی مرتبط با آلرژی منتشر می شود. این موضوع منجر به بروز درد معده، اسهال، بثورات پوستی، کهیر، تورم، خس خس سینه و در بیشتر موارد شدیدتر، آنافیلاکسی می شود. آنتی بادی های ایمنوگلوبین E مسئول واکنش های تاخیری غذایی می گردند.
تست آلرژی غذایی
با افزایش آلرژی غذایی به اندازه هشدار دهنده، تست آلرژی به یک بخش غیر قابل انکار از زندگی مدرن امروزی تبدیل شده است. تنها تست پوستی یا آزمایش خون نمی تواند به تشخیص دلیل آلرژی غذایی یاری کند. انتظار می رود که بیمار اطلاعات کافی درباره آن چه در طول چند ساعت آخر مصرف نموده در اختیار پزشک قرار دهد. آزمایشات پوستی و آزمایشات خون به منظور تشخیص آلرژن صورت می گیرد، اما در نظر داشته باشید که احتمال گرفتن نتیجه مثبت کاذب در این آزمایشات نیز وجود دارد. پزشکان ممکن است کمبود ویتامین بدن بیمار را آنالیز نمایند. هنگام تست آلرژی غذایی، مدفوع نیز ممکن است برای ارزیابی سطح بد جذبی گلوتن یا آلرژن های دیگر مورد آنالیز قرار گیرد. شمارش کامل سلول های خون نیز می تواند به منظور آنالیز کم خونی انجام شود. سطوح الکترولیت، پروتئین و کلسیم نیز آنالیز می شود. روش آزمایشی در این شرایط ممکن است بر اساس علائم آلرژی متغیر باشد.در هنگام انجام آزمایشات پزشک ممکن است از شما سؤالاتی درباره آنچه مصرف نموده اید، بپرسد. او ممکن است از شما بخواهد دوباره مقادیر کمتری از غذایی که مصرف نموده اید را بخورید و علائم آن را مشاهده کنید. پزشک ممکن است اندازه کمی از غذای مشکوک به آلرژی را بر روی پوست، ساعد و یا کمر شما ریخته و اندازه حساسیت پوست شما را نسبت به این غذاها مورد آنالیز قرار دهد. تست آلرژی به یک بخش غیر قابل انکار از زندگی مدرن امروزی تبدیل شده است. بنابراین، این ماده غذایی با استفاده از یک سوزن وارد پوست شما می شود. توسعه جوش ها و یا واکنش های ایجاد شده نشان دهنده وجود حساسیت به چنین غذاهایی می باشد. اندازه آنتی بادی های ایمنوگلوبین E در جریان خون شما می تواند به ارزیابی واکنش سیستم ایمنی شما یاری کند. نمونه خون با نمونه های مختلف غذا مورد آزمایش قرار می گیرد. ارزیابی جذب ایمنی مرتبط با آنزیم به تشخیص آلرژی با یاری سطوح آنتی بادی غذایی ایمنوگلوبین E یاری می نماید.
بعضی مواقع، افراد دارای مسائل سیستم گوارشی هستند و بدون یافتن دلیل واقعی آلرژی از مصرف بعضی غذاها به منظور پیشگیری از بروز علائم مضر آن خودداری می نمایند. نکته دیگر که باید به خاطر داشته باشید این است که فرد به ندرت به بیش از یک یا دو ماده غذایی حساسیت نشان می دهد. آزمایشات آلرژی ممکن است به منظور آنالیز این که آیا آلرژی غذایی در طول زمان کاهش یافته یا خیر، تکرار شود. بسیار شایع است که آلرژی به شیر گاو، تخم بوقلمون، گندم و سویا در طول زمان کاهش می یابد. بعلاوه مشاهده شده است که آلرژی به بادام زمینی، خشکبار و غذاهای دریایی با گذشت زمان کاهش نمی یابد. عوامل ژنتیکی، سابقه فامیلی نیز آلرژی غذایی را تحت تأثیر قرار می دهند.
کاهش آلرژی
افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز باید رژیم غذایی عاری از مواد لبنی را مورد استفاده قرار دهند. آنتی هسیتامین ها برای کاهش سریع آلرژی به وسیله پزشکان تجویز می شود. تغییر رژیم غذایی به کاهش قابل توجه علائم آلرژی یاری می نماید. واکنش های شدید آلرژی با تزریق اپی نفرین درمان می شود. برترین شیوه به منظور جلوگیری از بروز چنین واکنش هایی، خواندن دقیق برچسپ های موجود بر روی مواد غذایی به منظور اجتناب از مصرف مواد غذایی آلرژی زا می باشد.آزمایشات آلرژی غذایی در خانه شامل حذف یا کاهش مصرف مواد غذایی است که فرد به آن ها حساسیت دارد. اجتناب از مصرف غذاهای مشکوک به آلرژی برای حداقل 15 روز و سپس قرار دادن هدفمند دوباره آن ها در رژیم غذایی نیز یکی از شیوه های تشخیص آلرژی مواد غذایی می باشد. به طور کلی، در صفر تا 24 ساعت در صورتی که غذاهای حساسیت زا مصرف نموده باشید، بدن شما علائم مربوط به آن ها را نشان خواهد داد.
آلرژی های غذایی درمان نشده ممکن است منجر به بروز مسائل گوارشی، عصبی و ریوی شود. مسائل پوستی، گوش، بینی و گلو، مسائل اسکلتی عضلانی، قلب و عروق و مسائل غددی بعضی از عوارض مصرف مواد غذایی آلرژی زا می باشد. اصطلاح تحمل چیزی جز کاهش حساسیت به غذاهایی که باعث حساسیت می شوند، نیست. آزمایشات آلرژی به تشخیص مسائل، ارزیابی شدت مشکل و معین درمان صحیح این مسائل یاری می نماید.
منبع: Buzzle
منبع: راسخون