تاکید اتحادیه ناشران بین الملل بر تنوع نویسندگان
به گزارش وبلاگ ماریانا به نقل از پابلیشینگ پرسپکتیو، اتحادیه ناشران آمریکا (AAP) در آخرین گزارش خود از شرایط کتاب های چاپ شده در این کشور گفته است که نسبت به سال های گذشته تساوی و عدالت بیشتری برای نویسندگان قائل شده است.
اتحادیه ناشران آمریکا در سال 1970 با ادغام دو سازمان شورای ناشران کتاب آمریکا و موسسه ناشران فرهنگی آمریکا تاسیس شد و متشکل از 260 ناشر و عامل حقیقی و حقویق صنعت نشر در آمریکا است. عضویت عادی برای تمام شرکت های آمریکای یا اشخاصی که حداقل به مدت یک سال در آمریکا در زمینه ابداع فراوری ونشر کتاب یا مواد چاپی یا دیداری وشنیداری که مشمول حق مولف هستند فعالیت داشته باشند.
این اتحادیه در بیانیه اخیر خود سیاست های انتشاراتی خود را اعلام نموده که رئوس مطالب آن بر مبنای توسعه مطالب و محتواهای مربوط به موضوعات اقلیمی، تساوی حقوق نژادی و تنوع در نویسندگان اقلیت بیان کرد. اتحادیه ناشران بریتانیا نیز پیش از این همکاری خود را با اتحادیه ناشران بین الملل برای تمرکز سیاست های خود برای نشر کتاب های مربوط به نویسندگان اقلیت اعلام نموده بود.
اتحادیه ناشران بریتانیا در ماه فوریه امسال با ارائه گزارشی از بالارفتن سهمیه نویسندگان زن در بین کتاب های چاپ شده نسبت به سال 2017 گفت که همچنان به سیاست افزایش تساوی حقوق نویسندگان در بین نژادها، جنس و اقلیت های مختلف ادامه خواهد داد. این اتحادیه گفت چاپ کتاب های مربوط به نویسندگان زن 52درصد در امسال رشد داشته که این رقم در سال 2017 حدود 40درصد بوده است.
این اتحادیه گفته بود که در سال گذشته زنان نسبت به سال های گذشته سهم بیشتری از نیروی کار انتشاراتی های انگلیس را دارند و این رقم همچنان افزایش می یابد. البته کارشناسان اعتقاد دارند بازار کتاب و فرهنگ نشر در کشورهای مختلف فرق دارد و این نسبت ها لزوماً نمی تواند در آمریکا تکرار گردد. با این وجود اتحادیه ناشران آمریکا نیز امیدوار است در سال های آینده تساوی بیشتری در سهم اقلیت ها از چاپ کتاب مشاهده کند.
اتحادیه ناشران آمریکا در حال حاضر اعلام نموده است که در حال هماهنگی و همکاری با اتحادیه ناشران بین الملل در هفتاد کشور دنیا در اجرای سیاست نشر با هدف توسعه کتاب های با موضوع آب و هوا و تنوع نژادی است.
اتحادیه ناشران بین الملل (IPA) سازمانی غیردولتی و خیریه متشکل از ناشران بسیاری از کشورهای دنیا است که در سال 1896 با هدف مبارزه با سانسور و حمایت از ناشران کشورهای مختلف دنیا تاسیس شد. دفتر مرکزی این سازمان در شهر پاریس فرانسه واقع شده است و در سال های گذشته کوشش اصلی خود را برای حفظ حقوق مولفین در دنیا متمرکز نموده است.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران