آلرژی و درمان آن در بچه ها

به گزارش وبلاگ ماریانا، آلرژی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر دنیا است که بدن نسبت به بعضی چیز های بی خطر موجود در محیط واکنش بیش از حد نشان می دهد.

آلرژی و درمان آن در بچه ها

دکتر سید حسام الدین نبوی زاده فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بچه ها، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: آلرژی یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر دنیا است که در اثر حساسیت بیش از حد سیستم ایمنی بدن به مواد معمولی بی ضرر در محیط (آلرژن) ایجاد می گردد. سیستم ایمنی بدن با ایجاد آنتی بادی به آلرژن واکنش نشان می دهد.

او ادامه داد: بچه ها همواره در معرض ابتلا به سرماخوردگی هستند؛ اما زمانی که آبریزش بینی و عطسه آن ها تا چند هفته ادامه پیدا کند، ضروری است احتمال بیماری حساسیت و آلرژی آنالیز گردد.

نبوی زاده توضیح داد: عطسه های طولانی مدت، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی نشانه هایی از وجود رینیت آلرژیک یا حساسیت بچه ها است.

او اضافه نمود: حساسیت فصلی واکنشی است که به دلایل خاصی تنها در بعضی از افراد دیده می گردد. سیستم ایمنی این افراد نسبت به بعضی چیز های بی خطر موجود در محیط مثل گرده گیاهان یا قارچ ها واکنش بیش از حد نشان می دهد و باعث بروز علائمی شبیه به سرماخوردگی می گردد.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بچه ها، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز ادامه داد: مهم ترین بخش درمان تشخیص دلیل آلرژی و نوع آلرژن حساسیت زا است. گاهی اوقات می توان با دوری و حذف آلرژن و یا محدود کردن تماس با آلرژن، از واکنش آلرژیک پیشگیری کرد.

او افزود: اگر فصل خاصی موجب حساسیت می گردد، می توان با بستن پنجره ها و استفاده از تهویه هوای مطبوع و ماندن در فضا های بسته در صورت امکان از موارد آلرژی زا دوری کرد. شستن مرتب دست ها و دوش گرفتن و عوض کردن لباس ها بعد از به خانه برگشتن می تواند از حساسیت پیشگیری کند.

نبوی زاده اعلام کرد: در صورتی که با دوری از مواد آلرژی زا نتوان حساسیت را کنترل کرد، می توان درمان دارویی را شروع کرد. از جمله دارو های متداول برای حساسیت فصلی می توان به آنتی هیستامین ها و اسپری های استروئیدی اشاره نمود.

او توضیح داد: خوب است بدانیم که محرک ها و عوامل آلرژی زای موجود در مدرسه، علائم آلرژی را تشدید می نماید؛ بنابراین توصیه می گردد به کودکمان درباره اینکه چه چیز باعث علائمی مانند آبریزش بینی، احساس خارش در چشم ها یا مواردی از این قبیل می گردد، آگاهی بدهیم.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بچه ها، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز درخصوص مواردی که در تشدید علائم آلرژی موثر است، گفت: غبار که تا حدودی معمول است، اما اگر کلاس دارای تهویه هوای مطبوع باشد، آلرژی های کمتری از آن ناشی می گردد.

او ادامه داد: عوامل آلرژی زای حیوانات که می تواند در کلاس درس هایی که حیواناتی مانند همستر یا خرگوش وجود دارند، مشکل ساز باشد.

نبوی زاده اعلام کرد: گرد و غبار گچ و بو های شدید و بعلاوه کپک که در دستشویی مرطوب و لوله های نشت نموده می تواند با تشدید خطر آلرژی همراه باشد.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بچه ها، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز توصیه کرد: بچه ها را تشویق کنیم اگر چیزی در کلاس باعث عطسه یا گرفتگی بینی می گردد، با معلم در این باره صحبت نمایند.

او افزود: برای درمان آلرژی فصلی پاییز در بچه ها، باید عوامل محرک سیستم ایمنی بدن را بشناسیم.

نبوی زاده اعلام کرد: گام دوم کنترل آلرژی و دوری کردن از آلرژن (محیط) موردنظر است. شاید در بعضی موارد، این امکان وجود نداشته باشد که توصیه می گردد از سوی متخصص و دارو درمانی کنترل گردد.

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی بچه ها، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: با تشخیص پزشک می توان از واکسن ضد حساسیت استفاده کرد که بدن کودک را نسبت به ماده حساسیت زا عادت می دهد.

او ادامه داد: آلرژی می تواند برای هر کودکی رخ دهد که باید نسبت به علائم آن دقت کرد تا بتوان در زمانی کوتاه، بیماری را تحت کنترل قرار داد.

نبوی زاده اضافه نمود: آلرژی با علائم سرماخوردگی شباهت بسیاری دارد که با توجه به مواردی که اشاره شد، باید دقت لازم را داشته باشیم و با مراجعه به متخصص ایمونولوژی اقدامات لازم را انجام دهیم.

وبلاگ ماریانا فارس شیراز

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "آلرژی و درمان آن در بچه ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آلرژی و درمان آن در بچه ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید