آشنایی با جعبه آتش نشانی و فایرباکس

به گزارش وبلاگ ماریانا، جعبه آتش نشانی یا فایرباکس (Fire Box)، یکی از ملزومات ایمنی هر ساختمانی در برابر حریق محسوب می گردد. که معمولاً به صورت روکار یا توکار به دیوار نصب می شوند. به طور کلی باید گفت، کپسول آتش نشانی برترین وسیله برای اطفای حریق در آپارتمان ها می باشد. این جعبه ها معمولاً قرمز رنگ هستند و گاهی اوقات حرف انگلیسی F نشان دهنده کلمه فایر است.

آشنایی با جعبه آتش نشانی و فایرباکس

محتویات این جعبه ها می تواند بسیار متفاوت باشد. اما معمولاً این جعبه ها حاوی تجهیزاتی مانند شلنگ های آبرسانی و تجهیزاتی مانند کپسول آتش نشانی هستند معمولا تمام وسایل مورد احتیاج برای مهار آتش در داخل این جعبه ها قرار گرفته است. جعبه f آتش نشانی موجود در آن از مهم ترین تجهیزات اطفای حریق در هنگام آتش سوزی در ساختمان ها می باشد. دایره گسترده ای از انتخاب ها و گزینه های طراحی مطابق با احتیاج مشتری یکی از مهم ترین ویژگی های جعبه آتش نشانی است. اگر قصد خرید جعبه کپسول آتش نشانی را دارید، توصیه می کنیم تا سرانجام این مقاله با ما همراه باشید.

انواع جعبه آتش نشانی

انواع جعبه های آتش نشانی به صورت کلی شامل موارد زیر می باشند:

جعبه آتش نشانی توکار

اگر طراح ساختمان برای اطفاء حریق، مکانی را در نظر گرفته باشد، می توان از جعبه آتش نشانی توکار استفاده کرد. بدنه این جعبه کاملاً درون دیوار قرار گرفته است و آن چه که مشاهده می گردد، درب و چارچوب جعبه است.

جعبه آتش نشانی روکار

در صورتی که امکان نصب جعبه آتش نشانی توکار وجود نداشته باشد، جعبه آتش نشانی روکار به عنوان یک راهکار در نظر گرفته می شوند و تجهیزات آتش نشانی را حفظ می نمایند.

جعبه آتش نشانی محوطه ای جعبه آتش نشانی محوطه ای به طور ویژه برای قرارگیری در محوطه های روباز که در معرض نور باد و باران، طراحی شده است. جعبه آتش نشانی محوطه ای با پایه های محکم و قابل اتصال به زمین تهیه شده است و در مدل های کابینت تک کابین، دو کابین و نگهدارنده کپسول آتش نشانی ساخته می گردد.

در بعضی مکان ها مانند تالارها امکان نصب کپسول آتش نشانی بر روی دیوار وجود ندارد. در چنین مواقعی جعبه آتش نشانی محوطه ای را توصیه می نماید. پمپ بنزین ها، فرودگاه ها، اسکله های تخلیه و بارگیری، آشیانه های هواپیما و هلیکوپتر و غیره.

جعبه آتش نشانی جاکپسولی

جعبه آتش نشانی جا کپسولی، برای نگهداری کپسول آتش نشانی است. این جعبه را معمولا در ورودی خانه ها، آپارتمان ها، موسسات، ادارات، انبارها، کارخانه ها و… دیده اید.

جعبه آتش نشانی کلکتور

کلکتور یک وسیله ای به شکل میله و لوله است که از چندین خروجی ساخته می گردد تا با اتصال شیر مخصوص کلکتور به این راه ها یا خروجی ها، آب را تقسیم نموده و به مسیرهای مختلف می فرستد. کلکتورها معمولاً در جعبه هایی که به جعبه کلکتور معروف هستند نصب می شوند.

جعبه آتش نشانی درب و فریم استیل توکار

جعبه آتش نشانی درب و فریم استیل توکار از فولاد ضد زنگ (استنلس استیل) فراوری می شوند. برای منازل مسکونی، اتاق های داروسازی، در محیط هایی که حفظ زیبایی اهمیت دارد.

جعبه آتش نشانی تمام استیل

جعبه آتش نشانی تمام استیل فایرباکس های استیل هم در مدل های تمام استیل (بدنه و درب) است.

جعبه آتش نشانی توکار دوقلو با دو درب شیشه نما

جعبه آتش نشانی توکار دوقلو با دو درب شیشه نما دارای دو محفظه نگهداری می باشد، بنابراین فضای بیشتری برای تجهیزات دارد. معمولاً علاوه بر هوزریل، تبر یا چند نازل شلنگ و یک کپسول در آن قرار می دهند. بعلاوه می توان یک ریل را در هر اتاق قرار داد.

طریقه نصب جعبه اتش نشانی

  • برای جعبه های آتش نشانی توکار قبل از نصب باید یک کلاف آهنی به نام زیر فریم sub frame نصب کنید و کپسول آتش نشانی را داخل آن قرار دهید یا قاب کپسول آتش نشانی را با پیچ محکم کنید.
  • هنگامی که می خواهید سیم قرقره و شیلنگ را نصب کنید، بهتر است سایر تجهیزات را داخل جعبه به بیرون منتقل کنید.
  • برای نصب جعبه آتش نشانی روکار ابتدا باید قبل از اتصال جعبه، محل آن را به صورت کامل و حساب شده معین کنید و برای نصب باید از از 4 عدد رول بولت سایز M6 که از نوع HSA باشند، بهره ببرید.
  • در زمان نصب حتما به یاد داشته باشید که ورودی آب در محل مناسبی قرار گرفته است.
  • فایرباکس را تا سرانجام رنگ کاری یا سفید کاری نهایی ساختمان نمی توان نصب کرد و در صورت نصب، آن را با سلفون بپوشانید تا مسئله ای پیش نیاید.

ضوابط جعبه آتش نشانی

  • در سیستم مرطوب لوله های انتقال دهنده آب باید به شیر اصلی آب شهری متصل باشد و فشار مورد احتیاج در بالاترین نقطه نباید کمتر از 2 اتمسفر باشد، نکته مهم بعدی این است که نباید قطر لوله بالا دهنده کمتر از 2 اینچ نباشد. .
  • هر دبی خروجی از شیلنگ باید در هر لوله حداقل 45 لیتر در دقیقه باشد.
  • اگر قصد نصب قرقره را در مکان های خارجی دارید باید قرقره را در جعبه قرار دهید.
  • هنگام نصب قرقره های آتش نشانی، فاصله بین دو قرقره آتش نشانی باید حداکثر 30 متر باشد.
  • فشار کارکرد مناسب 220 (10-+) کیلو پاسکال است.
  • شیلنگی که استفاده می گردد نباید از 20متر بیشتر باشد.
  • هوزریل ها باید در محل قابل دسترس و قابل دید نصب شوند.
  • جعبه های آتش نشانی نباید در مناطقی مانند راه پله ها که دارای درب ضد سرقت هستند، نصب شوند. این کار در صورتی قابل اجراست که کارشناس آتش نشانی نصب را ضروری بدانند.
  • نصب جعبه ها باید به گونه ای باشد که کل شیلنگ به راحتی از قرقره خارج گردد.
  • جعبه های فایرفاکس دارای علائمی برای نشان دادن وجود جعبه هستند، بنابراین ارتفاع این علائم نباید کمتر از 150 میلی متر باشد.
  • قرقره را باید بتوان به وسیله لولا از جعبه بیرون کشید.
  • فاصله تجهیزات و قرقره ها در جعبه نباید کمتر از 10سانتی متر باشد.
  • درب جعبه باید بدون تداخل با قرقره ها باز و بسته گردد تا در حین استفاده دچار مشکل نشوید.

قیمت جعبه آتش نشانی و فایرباکس

مهم ترین عامل موثر بر قیمت جعبه کپسول آتش نشانی، متریال به کار رفته در ساخت هر نوع جعبه آتش نشانی، ورق های فولادی با ضخامت ها و برندهای مختلف آن است. معینات ابعادی، نوع ورق و ضخامت آن کاملا بر روی قیمت تمام شده جعبه آتش نشانی موثر خواهد بود. نوع جعبه آتش نشانی یکی از عوامل مهم بر قیمت جعبه های آتش نشانی است. بعلاوه نوسانات ارز و بازار یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر قیمت مواد اولیه و در نهایت قیمت تمام شده یک جعبه آتش نشانی خواهد بود.

منبع: https://www.kapsool125.com/categories/40-firebox

منبع: اتاق

به "آشنایی با جعبه آتش نشانی و فایرباکس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با جعبه آتش نشانی و فایرباکس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید