مواد غذایی که برای بچه ها زیر یک سال ممنوع است

به گزارش وبلاگ ماریانا، یک فوق تخصص نوزادان در چهارمحال و بختیاری گفت: برای استفاده از بعضی مغزها مانند بادام، پسته و گردو پس از 10 ماهگی در غذای بچه ها مانعی وجود ندارد اما انواعی از مغزها مانند فندوق، بادام زمینی و بادام هندی که مواد حساسیت زا دارند توصیه می گردد استفاده از آن ها پس از یک سال شروع گردد.

مواد غذایی که برای بچه ها زیر یک سال ممنوع است

رویا چوپانی درخصوص موادغذایی که خوردن آن ها برای بچه ها زیر یک سال مضر است، اظهار کرد: بعضی مواد خوراکی برای بچه ها زیر یک سال توصیه نمی گردد مانند عسل طبیعی چراکه زنبور حاوی میکروب کلستریدیوم است که می تواند برای بچه ها بوتولیسم ایجاد کند، بوتولیسم نوزادان نیز بیماری بسیار خطرناکی است درواقع کودک در پی خوردن این میکروب که در عسل وجود دارد به صورت ناگهانی دچار فلج می گردد و اگر اقدامات موردنیاز به موقع انجام نگردد ممکن است راه های تنفسی کودک دچار فلج شده و درنتیجه منجر به فوت او گردد.

این فوق تخصص نوزادان افزود: کیوی نیز قبل از یک سالگی برای بچه ها توصیه نمی گردد چراکه این میوه به شدت حساسیت زا است بعلاوه میوه های فصل بهار مانند زردآلو، انواع توت ها یعنی توت فرنگی، توت سفید، شاه توت و... به این دلیل که دارای رنگ دانه هستند ممکن است برای کودک ایجاد حساسیت نمایند بنابراین ترجیح بر این است که بعد از یک سالگی استفاده شوند.

وی ادامه داد: مرکبات شامل لیموشیرین، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و... نیز دارای اسانس هستند که به همین دلیل ممکن است منجر به بروز حساسیت در کودک شوند به همین دلیل نیز پس از 10 ماهگی می توان از آن ها در تغذیه بچه ها استفاده کرد البته یک نظریه عامیانه وجود دارد مبنی بر اینکه خوردن لیموشیرین در سنین پایین احتمال ابتلا به دیابت در بزرگسالی را افزایش می دهد اما این موضوع اساس علمی ندارد.

چوپانی عنوان نمود: اسفناج به عنوان یکی از سبزی های مقوی که سرشار از آهن است شناخته می گردد اما نکته مهم این است که آهن این سبزی قابل دسترس نیست چراکه اسفناج دارای اگزالات است که با آهن ترکیب و دفع می گردد بنابراین می توان گفت اسفناج مقبولیت خود را در علم از دست داده است و مصرف آن برای بچه ها باید پس از یک سالگی باشد اما سبزی هایی مانند جعفری، گشنیز، تره، شوید و... را می توان پس از هفت ماهگی در غذای بچه ها استفاده کرد.

این فوق تخصص نوزادان افزود: میوه هایی مانند خربزه، طالبی، ملون و... در افراد بزرگسال ایجاد حساسیت می نمایند و همین احتمال در بچه ها نیز وجود دارد بنابراین توصیه می گردد والدین مراقب باشند تا بچه ها زیر یک سال خود از این میوه ها نخورند.

وی توضیح داد: بچه ها تا حدود یک سالگی معمولا با مواد حساسیت زای خوراکی روبرو نمی گردد چراکه در طول شش ماه ابتدایی تغذیه بچه ها به وسیله شیر انجام می گردد و این موضوع فرصت می دهد تا سیستم گوارش بچه ها به برترین شکل تکامل پیدا کند.

چوپانی یادآور شد: اولین غذایی که در ایران معمولا برای بچه ها شروع می گردد حریره بادام است بنابراین می توان گفت برای استفاده از بعضی مغزها مانند بادام، پسته و گردو پس از 10 ماهگی در غذای بچه ها مانعی وجود ندارد اما انواعی از مغزها مانند فندوق، بادام زمینی و بادام هندی که مواد حساسیت زا دارند و درواقع جزو سردسته مواد آلرژی زا هستند توصیه می گردد استفاده از آن ها پس از یک سال شروع گردد.

این فوق تخصص نوزادان با تاکید بر اینکه استفاده از شیر گاو برای بچه ها زیر دو سال و به ویژه بچه ها زیر یک سال توصیه نمی گردد، اعلام نمود: شیر گاو پروتئینی دارد که مشابه سلول های پانکراس بدن است با خوردن شیر گاو به وسیله بچه ها ممکن است این پروتئین به وسیله بدن به عنوان عامل بیگانه شناخته و علیه آن آنتی بادی ساخته گردد و چون این پروتئین مشابه سلول های پانکراس بدن است محتمل است بدن علیه این سلول ها نیز آنتی بادی بسازد. به همین جهت محتمل است بچه های که زیر دو سال و به ویژه زیر یک سال از شیر گاو استفاده می نمایند در سن زودتری به دیابت مبتلا شوند.

منبع: گردشبان

به "مواد غذایی که برای بچه ها زیر یک سال ممنوع است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی که برای بچه ها زیر یک سال ممنوع است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید