دستورالعمل خرید حمایتی زعفران ابلاغ شد
به گزارش وبلاگ ماریانا، معاون وزیر جهاد کشاورزی از ابلاغ دستورالعمل خرید حمایتی زعفران خبر داد و گفت: 94 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود اما سهم ما از بازار این محصول تنها 5 درصد است.
اسماعیل قادری فر، معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه دستورالعمل خرید حمایتی زعفران 1400 26 مهر از طریق وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شد، گفت: بر این اساس زعفران صادراتی نگین را با پایه قیمتی 20 میلیون و 500 هزار تومان خریداری می کنیم.
وی با اشاره به اینکه این قیمت قبلاً در شورای قیمت گذاری محصولات استراتژیک تعیین شده بود، اضافه کرد: ما از دوشنبه هفته قبل خرید زعفران را در سه استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شاقتصادی شروع کردیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقایصی که در حوزه دسته بندی، صنایع تکمیلی و زنجیره توزیع زعفران وجود دارد، گفت: 94 درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود در حالی که سهم بازار ما کمتر از 5 درصد است و به همین جهت امسال، سال پایانی خرید انفعالی این محصول خواهد بود و برای سال آینده ما برنامه هایی در حوزه بهبود صنایع بسته بندی، صنایع تکمیلی و توزیع طلای سرخ خواهیم داشت.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی همچنین از تنظیم هوشمند بازار محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: ما در حوزه تولید تأمین و توزیع محصولات کشاورزی با مسائل زیادی روبرو هستیم به طوری که کشاورزان ما در شرایط سخت بهترین و باکیفیت ترین محصول را تولید می کنند اما هنگام توزیع و فروش آن با مسائل بسیار زیادی روبرو هستند.
قادری فر با اشاره به اینکه دلالان و واسطه ها محصول کشاورز را خریداری و از آن استفاده زیادی می کنند، گفت: از سوی دیگر این محصولات با نرخ های گزاف به دست تولیدکنندگان می رسد که این رویه باید اصلاح شود.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با اشاره به اینکه به طور میانه فاصله قیمتی محصولات از مزرعه تا سفره گاهی تا 700 درصد است، گفت: ما در محصولات مختلف از جمله پیاز، هندوانه و … شاهد این مساله هستیم و سازمان تعاون روستایی سعی می کند که با رویکرد هوشمندسازی زنجیره تأمین و توزیع این مشکل را حل نماید و سهم مناسبی از بازارهای جهانی را در اختیار صادرکنندگان داخلی قرار دهد.
وی با اشاره به شبکه بزرگ مویرگی تعاونی های کشور نیز گفت: باید تعاونی ها و تشکل های حوزه کشاورزی را توانمند کنیم و آنها را ارتقا بخشیم تا بتوانیم از سوی کشاورزی صنعتی به سمت کشاورزی مدرن و صنعتی حرکت کنیم.
قادری فر بیکاری دانش آموختگان کشاورزی را از دیگر معضلات این بخش بیان کرد و گفت: باید کاری کنیم که کشاورزی جایگاه واقعی خود را پیدا کند و به رشد و نمو برسد تا بتوانیم از فارغ التحصیلان و نخبگان این حوزه به نحو احسن استفاده کنیم. به همین علت فردا نمایشگاهی با حضور شرکت های دانش بنیان و استارت آپی برگزار می شود که در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای بخش کشاورزی معرفی خواهد شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه اقتصاد کشاورزی یکی از ارکان امنیت ملی کشور است، گفت: توجه به اقتصاد کشاورزی می تواند یکی از ارکان توسعه اقتصادی کشور باشد.
مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه در بسیاری از حوزه ها به بخش کشاورزی توجه کافی نشده گفت: به عنوان مثال توریسم کشاورزی در کشور ما اصلاً وجود ندارد و ما با این همه تنوع اقلیمی و جاذبه های کشاورزی در حوزه گردشگری کشاورزی کاری انجام نداده ایم و این برنامه هایی است که در دستور کار ما قرار گرفته است و می خواهیم آن را اجرا کنیم.
تمام فرآیندهای سازمان تعاون روستایی الکترونیکی می شود
در ادامه این نشست علیرضا جاوید عرب شاهی، مدیر مرکز ارتباطات، امور مجلس و استانهای سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با اشاره به اینکه 8 هزار تعاونی در کشور داریم، گفت: به زودی تمامی فرایندهای ما الکترونیکی می شود که این مساله موجب افزایش رضایت تولیدکنندگان و پیگیری و نظارت بیشتر از سوی سازمان خواهد شد.
عرب شاهی تاکید کرد: یکپارچه سازی سامانه ها از دیگر اقداماتی است که در دستور کار داریم و خوشبختانه ارتباطات خوبی با شرکت های دانش بنیان و استارت آپی برقرار کرده ایم که در راستای اجرای این هدف مؤثر خواهد بود.
منبع: اتاق بازرگانی ایران