اختراع خارق العاده روس ها رویا را واقعی می نماید
به گزارش وبلاگ ماریانا، ایسنا نوشت: به لطف سیستم جدیدی که در دست توسعه است، ممکن است به زودی بتوانیم آهنگ هایی را که در رویاهای خود می شنویم، ضبط کنیم.
استارتاپ REMspace که به عنوان بخشی از مرکز تحقیقات روسیه اداره می گردد، ترکیبی از سخت افزار و نرم افزار را ارائه نموده اند که می تواند یک ملودی را که به وسیله حرکات بازو پخش می گردد، به یک آهنگ ضبط شده رمزگشایی کند.
این سیستم بر رویای شفاف متکی است. رویای شفاف بدین معنی است که در حالی که شما در حال رویا تماشا هستید، می دانید که در حال خواب تماشا هستید. دانشمندان ده ها سال است که در کوشش برای دریافت اطلاعات به داخل و خارج مغز در طول رویاهای شفاف هستند.
رویای شفاف(Lucid Dream) به رویایی گفته می گردد که در آن رویابین از این واقعیت که در حال رویا تماشا است، مطلعی دارد. در رویای شفاف، رویابین همچنان توانایی کنترل محیط فیزیکی را ندارد، ولی به صورت مطلعانه روی رویای خود کنترل دارد و حتی می تواند صحنه رویا را به میل خود تغییر دهد. به همین علت در رویای شفاف بسیاری از فانتزی ها و غیرممکن ها مانند یادآوری مستمر و انجام کارهایی که بیدار بودن شما را تأیید کند، تفکر و پی ریزی رویا قبل از خوابیدن و مطالعه دقیق رفتار انسان در رویا می توانند قابل تجربه باشند که البته این کار با تمرین های مخصوص امکان پذیر است.
مغز کسانی که رویای شفاف را تجربه می نمایند، اندازه بسیار بیشتری از باند بسامد beta-1 را که حدود 13 الی 19 هرتز است، به طور فعال تجربه می نماید که منجر به فعال شدن قوه هوشیاری و مطلعی در لوب آهیانه ای مغز است که در نهایت منجر به تجربه رویای شفاف می گردد.
لازم به ذکر است که به گفته دانشمندان، خواب مطلعی عمیق ترین نوع خواب است.
در حالی که کسانی که رویای شفاف می بینند، دچار از دست دادن عادی قدرت استفاده از ماهیچه های خود در طول خواب می شوند، به این معنی که گیتار زدن یا ضربه زدن روی یک صفحه کلید برایشان امکان پذیر نیست، می توان آنها را آموزش داد که در هنگام خواب سعی نمایند حرکت نمایند، چیزی که در این مطالعه رخ داد.
پژوهشگران در مقاله منتشر شده خود نوشته اند: چهار تمرین نماینده رویای شفاف برای نواختن ریتم های موسیقی با فشار دادن عضلات بازوی خود که روی آنها حسگرهای الکترومیوگرافی(EMG) نصب شده بود، آموزش تماشاد. سپس از این داوطلبان خواسته شد تا رویاهای شفاف را به دنیای واقعی القا نمایند و این کار را تحت مشاهدات پلی سومنوگرافی در آزمایشگاه تکرار نمایند.
الکترومیوگرافی، برق ماهیچه نگاری یا نوار عصب و عضله، تکنیکی است برای محاسبه و ضبط حالات ماهیچه بدن در مواقع انقباض و انبساط که از دستگاهی به نام برق ماهیچه نگار(electromyograph) استفاده می گردد که به نتایج آن برق ماهیچه نگاشت(electromyogram) گفته می گردد. ماهیچه نگاشت پالس های فراوری شده از سلول های ماهیچه ای را در حالات انبساط و انقباض دریافت می نماید.
آزمایش چندگانه خواب یا پلی سومنوگرافی نیز آزمایشی است که نوار مغزی(الکتروانسفالوگرافی) را در طول خواب ثبت می نماید. اغلب همراه با آن، از نوار مغزی، الکترواکولوگرافی(EOG)و الکترومیوگرافی(EMG)به همراه باز شدن قفسه سینه و ثبت شرایط تورم آلت تناسلی، اشباع اکسیژن خون، حرکت بدن، دمای بدن، پاسخ گالوانیک پوست و سطح اسید معده استفاده می گردد.
داوطلبان برای نواختن ریتم یک قطعه مشهور با استفاده از حرکات دست در حالی که بیدار بودند، آموزش تماشاد و سه نفر از چهار داوطلب توانستند همان ریتم را در طول یک رویای شفاف منتقل نمایند.
سپس این سیگنال ها و الگوها به وسیله یک برنامه نرم افزاری مخصوص برای تفسیر ریتم و بازآفرینی ضرب آهنگ اجرا شد. در بعضی موارد حرکات بازو برای ثبت بسیار ضعیف بود، اما سه ضبط پیروز انجام شد.
در حالی که این آزمایش فقط شامل ریتمی با دو نت بود، پژوهشگران می گویند که افراد می توانند برای نواختن آهنگ های پیچیده تر آموزش ببینند و در نهایت حتی می توانند ساز بنوازند یا بخشی از یک ارکستر در دنیای رویا باشند.
با این حال، برای کارکرد همه اینها به رویاهای شفاف احتیاج است. برخلاف بعضی پیشرفت ها در سال های اخیر، تحریک و راه اندازی رویاهای شفاف به روش قابل اعتماد، سخت است و مطالعات نشان می دهد که تقریباً نیمی از جمعیت دنیا هرگز تجربه رویای شفاف را نداشته اند.
تا زمانی که این فناوری بیشتر توسعه نیابد، اگر می خواهید ملودی های در دنیای رویای خود را به خاطر بسپارید، باید سعی کنید به محض بیدار شدن از خواب، آن آهنگ را در یک برنامه ضبط صدا زمزمه کنید. به هر حال این مطالعه نشان می دهد که پتانسیل زیادی برای انتقال آهنگ های دنیای خواب به دنیای واقعی وجود دارد.
پژوهشگران می گویند نتایج مطالعه ما اثبات مفهومی برای انتقال ملودی ها از رویاها به واقعیت را نشان می دهند، چرا که سه نفر از چهار شرکت نماینده در این مطالعه، در اغلب کوشش ها توانستند صداهای آهنگین را از رویاهای شفاف به دنیای واقعی منتقل نمایند.
رویابینیِ مطلعانه یا رویای شفاف برای افرادی که از کابوس رنج می برند، می تواند بسیار مفید باشد. مطالعه ای در سال 2006 نشان داد که درمان با رویابینی مطلعانه می تواند در صورتی که روی تکنیک ها و تمرینات مهارت کامل پیدا شده باشد، مفید واقع گردد. اگرچه تعیین نشد که دقیقاً کدام بخش از رویابینی مطلعانه سبب بهبود بیماران می گردد، ولی به هر حال نتیجه کلی آزمایش پیروزیت آمیز بود.
یک روانشناس استرالیایی به نام میلان کولیک نه تنها از رویای شفاف برای درمان کابوس بیماران خود استفاده کرد، بلکه توانست اندازه افسردگی را نیز در آن ها کاهش دهد. کولیک متوجه شد که مکالمات درمانی با شخصیت های حاضر در رویا و درک محتوای خواب شفاف می تواند نتایج درمانی شگفت انگیزی به همراه داشته باشد.
روانشناسانِ بسیاری رویای شفاف را به عنوان راهی برای درمان بعضی مسائل روحی و روانی به کار برده اند. تعیین نیست که کاهش این مسائل مربوط به مطلع شدن در رویاست یا به علت تغییر صحنه های آن است. آزمایشاتی که تا به امروز صورت گرفته صحت اثر رویای شفاف را بر روی کسانی که از کابوس شدید رنج می برند، آنالیز کرد. در سرانجام تعیین شد که اندازه تکرار کابوس در بیماران کاهش یافت. در آزمایشی دیگر آن ها این روش را بر روی 8 بیمار که آموزش های یک ساعته تمرینات رویابینی را دریافت کردند، به کار و نتایج نشان داد که نه تنها اندازه کابوس کاهش یافته بلکه کیفیت خواب نیز افزایش پیدا نموده است.
5858
منبع: خبرآنلاین