راه چاره هایی منطقی برای کاهش مسائل زیست محیطی

به گزارش وبلاگ ماریانا، محیط زیست ما با به واسطه فرایندهای تخریب کننده ای که انسان در آن نقش دارد، با بسیاری از مسائل مختلف زیست محیطی رو به رو می باشد. در این جا به بعضی از مهم ترین مسائل زیست محیطی و راهکار های آن اشاره خواهیم کرد.

راه چاره هایی منطقی برای کاهش مسائل زیست محیطی محیط زیستی که ما در آن زندگی می کنیم، روز به روز در معرض تخریب و کاهش بیشتر منابع آن قرار گرفته است. اقدامات زیادی وجود دارد که می توان با به کار گیری هر کدام از آن ها با این مسائل مقابله کرد.

اقدامات بی شماری برای حفاظت از محیط زیست وجود دارد و مسائل زیست محیطی به هم وابسته هستند. فعالیت ها و بعلاوه سبک زندگی انسان ها نقش بسیار مهمی در تخریب محیط زیست ایفا می نماید. تا به امروز، عوامل انسانی یکی از عوامل عمده ای بوده است که بر محیط زیست زمین تأثیر می گذاشته است، چون در تعامل با سایر فرایندهای طبیعی قرار گرفته است.

راهکار مسائل زیست محیطی

فهرستی از مسائل و راهکار های زیست محیطی را در این جا مورد اشاره قرار می دهیم که با مطالعه دقیق آن ها می توان درک بهتری را در باره نحوه حفاظت از منابع طبیعی به دست آورد.
آلودگی خاک
خاک مهم ترین منبع طبیعی زمین می باشد. خاک محیط مورد استفاده برای رشد محصولات کشاورزی است که مواد غذایی ضروری و مورد احتیاج ما را فراهم می آورد. آلودگی خاک که باعث تغییر ترکیب طبیعی خاک می گردد، بر زنجیره غذایی و در نتیجه بر کل زیست بوم تأثیر می گذارد. استفاده از کودهای شیمیایی یکی از علل اصلی آلودگی خاک می باشد. آلودگی خاک یکی از موضوعات مهمی است که احتیاجمند مراقبت و رسیدگی فراوان می باشد.

اقدامات: استفاده از کودهای ارگانیک نه تنها باعث حفاظت از خاک می گردد، بلکه منجر به فراوری محصولاتی با میزان کمتری مواد شیمیایی سمی نیز می گردد. استفاده از کودهای ارگانیک مواد تغذیه ای سالمی را برای گیاهان و محصولات زراعی فراهم می آورد که این امر نیز به نوبه خود مزایایی را برای مصرف نماینده به همراه خواهد داشت.

رژیم غذایی غیر گیاهخواری
اکنون که اثرات فاجعه بار مصرف گوشت به وسیله سازمان ملل و بسیاری از سازمان های تحقیقاتی مختلف مورد تأیید قرار گرفته است، ما باید بازنگری ای کلی در باره آن چه که مصرف می کنیم، داشته باشیم. آمار فوق تنها نشان دهنده تلفات مالی است که حاصل مصرف گوشت می باشد. انقراض چندین گونه از حیوانات به واسطه شکار آن ها باعث بروز خسارات جبران ناپذیری به آن ها می گردد. آلودگی و دیگر مسائل زیست محیطی ناشی از دود اتومبیل ها و کارخانه های صنعتی در مقایسه با خسارات حاصل از خوردن گوشت به نظر ناچیز می باشد. ظلم وارده به حیوانات یکی دیگر از ابعاد مربوط به مصرف گوشت می باشد که اگرچه موضوعی مهم به شمار می رود، اما در محدوده اطلاعات ارائه شده در این جا قرار نمی گیرد.

اقدامات: یکی از مهم ترین اقدامات انسان ها در این زمینه روی آوردن به رژیم های غذایی غیر گیاه خواری است. دنبال کردن شیوه زندگی گیاه خواری می تواند بسیاری از مسائل زیست محیطی را حل نماید. گوشت گاو و مرغ نیز بعضی از جایگزین های مناسب موجود در بازار برای گوشت خوارانی است که از گوشت حیوانات در معرض خطر انقراض استفاده می نمایند. حبوبات، توفو و سویا نیز منبع مناسبی برای گیاه خواران به شمار می رود.

تحلیل ژنتیکی
غذاهایی که ما مصرف می کنیم، در اصل عمدتاً از ارقام هیبریدی محصولات کشاورزی می باشند. حفظ ارقام محصولات طبیعی و محلی از نظر حفظ تنوع زیستی مهم است. ضروری است گام های مناسبی در این جهت به منظور حفظ این ارقام محلی برداشته گردد. این روشن شده است که ارقام محلی بسیار مغذی تر از ارقامی هستند که به روش های هیبریداسیون به وجود آمده اند. استفاده از کودهای ارگانیک نه تنها باعث حفاظت از خاک می گردد، بلکه منجر به فراوری محصولاتی با میزان کمتری مواد شیمیایی سمی نیز می گردد. ارقام دو رگه یا هیبرید با توجه به اهداف مشخصی مانند افزایش عملکرد، فراوری محصولات مقاوم به آفات و غیره کشت می شوند. با این حال، در فرایند افزودن این ویژگی ها به محصول زراعی، ترکیب اصلی ژنتیکی این محصول از بین خواهد رفت. بنا بر این، باید اقداماتی در جهت حفظ ارقام زراعی محلی صورت گیرد.

اقدامات: پرورش یا فراوری محصولات زراعی محلی و ارقام دانه داری که می توانند به حفظ این ارقام محلی یاری نمایند.

آلودگی آب
این مساله سال هایی طولانی است که شیوع پیدا نموده است و هنوز بشر نتوانسته است راهکار رضایت بخشی را برای حل مساله آلودگی آب ارائه دهد. دفع ضایعات صنعتی به درون آب ها یک فاکتور مهم مسئول این مسأله می باشد.

اقدامات: بهبود فرایند بازیافت یک راهکار احتمالی برای این مسأله است. اجرای دستور العمل های سخت گیرانه به وسیله سازمان های محلی حاکم در زمینه دفع آب فاضلاب یک راهکار احتمالی در این زمینه می باشد.

خطرات دفع ضایعات
دفع مواد زائد خطرناک دارای تأثیر طولانی مدت بر محیط زیست می باشد. گیاهان، حیوانات و انسان ها همگی تحت تأثیر دفع این مواد زائد قرار می گیرند. انواع مختلف مواد زائد خطرناک شامل این موارد می شوند: آفت کش ها، مواد سرطان زا، رنگ ها، حلال ها و غیره.

اقدامات: تصفیه مناسب این ضایعات قبل از دفع یک راهکار مهم برای این حل مسأله می باشد. قوانین سختگیرانه ای باید به منظور جلو گیری از دفع مواد شیمیایی یا حلال های خطرناک به درون رود خانه ها و دریاچه ها اجرا گردد.

تخریب لایه ازن
لابه ازن از موجودات زنده ساکن بر روی زمین در برابر اشعه های ماوراء بنفش خورشید محافظت می نماید. این لایه به علت آلاینده هایی مانند نیتروژن اکسید، سولفور اکسید، سرب و مونوکسید کربن روز به روز نازک تر می گردد. به غیر از نازک شدن لایه ازن، انتشار این گازها باعث بروز مسائل جدی برای سلامتی نیز می گردد.

اقدامات: آنالیز انتشار گازهای مضر به درون هوا راهکاری برای حفظ لایه ازن به شمار می رود. استفاده از یخچال هایی که عاری از کلروفلوئوروکربن می باشند، نیز راهکار احتمالی دوم در این زمینه می باشد. برای جلوگیری از تخریب لایه ازن بهتر است از محصولات طبیعی برای تمیز کردن و شستشو بهره ببرید.

موضوع مسائل زیست محیطی و راهکار های مؤثر آن ها به واسطه پیچیدگی و وابسته بودن آن ها به مؤلفه های مختلف زیست بوم امری پیچیده و مشکل می باشد. با این حال، شیوه استفاده انسان از منابع طبیعی موجود تأثیر زیادی بر محیط زیست خواهد داشت. آگاهی از اخلاقیات زیست محیطی نیز می تواند به حفاظت از منابع طبیعی یاری کند.

منبع: Shashank Nakate - Help Save Nature

منبع: راسخون

به "راه چاره هایی منطقی برای کاهش مسائل زیست محیطی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راه چاره هایی منطقی برای کاهش مسائل زیست محیطی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید