تنها راه توسعه بشاگرد تکیه بر معادن است

به گزارش وبلاگ ماریانا، خبرنگاران/هرمزگان استاندار هرمزگان با بیان اینکه تنها مشکل عدم بهره مندی همه جانبه از ظرفیت های استان، مدل کنونی توسعه است، گفت: باید با ایجاد مشوق هایی مانند معافیت های مالیاتی، تسهیلات گمرکی و مدل هایی که به نفع صنایع نیز باشد، صنایع بزرگ مقیاس را به سمت تکمیل زنجیره ارزش افزوده راهنمایی کنیم.

تنها راه توسعه بشاگرد تکیه بر معادن است

مهدی دوستی صبح امروز (ششم آبان ماه) در نشست توسعه صنعتی استان هرمزگان، اظهار کرد: برای ایجاد توسعه و برطرف محرومیت در منطقه ها کمتربرخوردار، باید بر اساس مزیت های هر منطقه برنامه ریزی کرد.

وی با اشاره به لزوم تکمیل زنجیره صنایع پایین دست پالایشگاهی، اضافه نمود: راه اندازی صنایع پایین دست پالایشگاهی و ایجاد پارک های تخصصی مانند کود وسم، چسب و رنگ، مواد شوینده و نساجی می تواند دستاوردی بزرگ برای ایجاد اشتغال و تحول در اقتصاد استان باشند.

استاندار هرمزگان، ارتقاء سهم ایران در بازار کود فسفاته کشورهای همسایه را مورد تأکید قرار داد و گفت: راه اندازی یک واحد یک میلیون تنی کود فسفاته در استان با توجه به مزیت نسبی هرمزگان نسبت به سایر منطقه ها کشور، می تواند احتیاج 700هزار تنی کشور را برآورده کند.

دوستی، گفت: مازاد احتیاج که نزدیک به 300هزار تن است، قابلیت صادراتی دارد که با توجه به منظره توسعه در بعضی کشورهای همسایه، فراوری این محصول دارای صرفه مالی فراوانی است.

وی، راه چاره دیگر برطرف محرومیت را راه اندازی صنعت نساجی به عنوان صنعتی که نسبت اشتغال به حجم سرمایه گذاری اجرا شده در آن بسیار بیشتر از سایر واحدهای صنعتی است، اعلام کرد و گفت: به شدت دنبال آن هستم که طرح های پتروپالایش که در جاسک حال اجرا است، به سمت راه اندازی صنعت نساجی که صنعت ضدفقر محسوب می گردد حرکت نمایند.

وی اضافه نمود: بندرعباس ظرفیت های فراوانی دارد اما تنها مشکل ما مدل توسعه است که باید با ایجاد مشوق هایی مانند معافیت های مالیاتی، تسهیلات گمرکی و مدل هایی که به نفع صنایع نیز باشد، صنایع بزرگ مقیاس را به سمت تکمیل زنجیره ارزش اضافه نموده راهنمایی کنیم.

مقام عالی اجرایی استان، بعلاوه با اشاره به قابلیت مالی کشف شده منگنز در بشاگرد، گفت: تنها راه توسعه بشاگرد تکیه بر معادن است که باید متناسب با ظرفیت های موجود، اقدامات لازم در این زمینه انجام گردد.

مهدی دوستی، اعلام کرد: فروش مواد خام سبب خروج ثروت از کشور خواهد شد، این در حالی است که با استفاده از روش های فرآوری، می توان ارزش اضافه نموده بسیار مناسبی ایجاد کرد و از خام فروشی و اتلاف ثروت کشور جلوگیری کرد.

وی اعلام کرد: با پیشرفت علم و تکنولوژی، شاهد توسعه سریع در روش های فرآوری مواد معدنی هستیم و در واقع فرآوری مواد معدنی، یکی از مهم ترین حلقه ها، در زنجیره ارزش فعالیت های معدنی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

به "تنها راه توسعه بشاگرد تکیه بر معادن است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تنها راه توسعه بشاگرد تکیه بر معادن است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید